EB 2016

Florenzi: előttünk a Mount Everest

A németek legyőzéséről álmodoznak az olaszok.

Megnőttek a várakozások a csoportkörben a belgákat és a nyolcaddöntőben a spanyolokat nagyon simán legyőző olasz válogatottal szemben. Könnyen lehet azonban, hogy a dalnak itt lesz vége, mert a következő ellenfél a világbajnoki címvédő, egyelőre még gólt sem kapó Németország. A Roma középpályása, Florenzi azonban bizakodó.

– Bárki is gondolja, hogy egy nappal többet kéne pihenniük, az lúzer. Csak a lúzerek keresnek kifogásokat. Nekünk csakis a saját dolgunkra kell fókuszálnunk és kihasználnunk az erősségeinket. A keret mind a 23 játékosának fontos szerepe van. Most elértünk egy magas csúcsot, de még előttünk a Mount Everest! – nyilatkozta a középpályás.

– Az előjelek a németeknek kedveznek. Világbajnoki címvédők. Keményen fogunk dolgozni, hogy megmutassuk, mire vagyunk képesek – tette hozzá.

A mérkőzés előtt csapattársa, a Napolis Insigne is nyilatkozott.

– Egységesek vagyunk. Bízunk az edzőben, aki mindent okkal tesz. Mindent megadunk a mezért és örülünk, hogy az emberek közel vannak hozzánk. Azon leszünk, hogy tovább szőjük az álmaikat – mondta Insigne.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik