EB 2016

Dzsudzsák biztosan vált, Priskin a BL-ben játszana

Az Európa-bajnokság után felgyorsulhatnak az események a magyar játékosok szerződései kapcsán, de az irányvonalak már látszanak, mondja Vörösbaranyi József menedzser.

Kelendőek lehetnek a magyar futballisták a jó Eb-szereplés után, csak egyelőre még nem tudni, pontosan merre kelnek el. A menedzserek ezekben a napokban az érdeklődőkkel tárgyalnak, de konkrétum viszonylag kevés akad. A külföldön alighanem leginkább ismert magyar labdarúgó, Dzsudzsák Balázs viszont már rutinos átigazoló, legutóbb tavaly ősszel váltott, akkor Törökországba ment a Dinamo Moszkvától. Az Európa-bajnokság előtt felröppent a hír, hogy Dzsudzsák már elkötelezte magát egy arab csapathoz, de ezt később cáfolták.
A Rangadó megkérdezte a magyar csapatkapitány menedzserét, Vörösbaranyi Józsefet, milyen irány várható Balázs és a többi magyar játékos pályáján. Vörösbaranyi konkrétumokról még nem tudott beszámolni, nem cáfolta, hogy Dzsudzsák neve felvetődött az ázsiai piacon, ez létező opció továbbra is, ám az Eb-szereplés kitágította a lehetőségeket.

– Valóban szó volt erről az irányról, Kínából és az arab régióból továbbra is vannak érdeklődők Balázs iránt. De Európából is keresték, és az Eb után ez érthetően ismét lehetséges opció. Egyelőre csak tapogatózásnál tartunk, konkrétum nincsen. Balázs nevét jól ismerik az európai kluboknál, a magyar válogatott legismertebb játékosa volt a franciaországi torna előtt. Az Eb-n nyújtott teljesítménye pedig megnöveli az értékét, ezért semmi sem kizárt, amennyiben lesz olyan lehetőség, játszhat valamelyik topligában is. A következő hetek fogják ezt meghatározni. Az mindenesetre kijelenthető, hogy szinte biztosan klubot vált, mert a Bursaspor is szeretné eladni – mondta Dzsudzsákról a menedzser.
A válogatott kapitánya futballozott Hollandiában, Oroszországban és Törökországban, európai topligába viszont most lehet esélye először elszerződni, a Schalke állítólagos érdeklődéséről már beszámoltunk, de külföldi portálokon a Laziót is emlegették vele kapcsolatban.
Vörösbaranyi József a válogatott többi játékosával kapcsolatban úgy fogalmazott, egyelőre csak Nagy Ádám és Kádár Tamás esetében várható gyors fejlemény, ők mindketten „eladták” magukat az Eb-n és alighanem hamar meglesz az új csapatuk.

– Most úgy látom, hogy Nagy Ádámmal kapcsolatban lesz konkrétum először, mert fiatal játékos, sokan felfigyeltek rá, gyakorlatilag napok óta lehet tudni, hogy melyik klubokkal hozták szóba. Kádárnál is várható fejlemény, a többiekkel kapcsolatban pedig egy-két héten belül konkretizálódhatnak a dolgok. Az Európa-bajnokság még tart, a tapasztalatunk szerint a torna után fognak felgyorsulni az események az átigazolási piacon – fogalmazott a menedzser.
A kliensei közül Priskin Tamással kapcsolatban Vörösbaranyi elmondta, ő már nem feltétlenül nyugat-európai klubban gondolkodik, ugyanis a Bajnokok Ligájában szeretné kipróbálni magát, amire magyar játékosnak a nagy európai kluboknál nem sok esélye van. Így aztán alighanem a kisebb bajnokságok bajnokcsapatai jöhetnek szóba, ha tovább akar lépni a Slovan Bratislavából, amely második lett a szlovák bajnokságban, így az Európa Liga mezőnyében indulhat. Az Eb-n egy mérkőzésen szereplő Priskin esetében is a következő hetekben dőlhet el, hol folytatja.

Olvasói sztorik