EB 2016

Világszenzáció: íme a magyar, akiben ott van a Messi-faktor

Egy listán szerepel Ronaldóval a magyar csapat üdvöskéje, Kleinheisler László.

Hosszabb elemzést közöl azESPN FC arról, kik azok a játékosok, akiknek játéka az Európa-bajnokságon leginkább hasonlítható Lionel Messiéhez. A szaklap hangsúlyozza, hogy manapság mindenki az „új Messi” akar lenni, ezért megnézték, kiben, mennyire köszön vissza az argentin zseni vonása.
A legjobb Messi-indexet C. Ronaldo kapta, miután 5/5-re értékelték a portugál eddigi villanásait.

„Az írek Messijeként” Wes Hoolahant (3/5) emlegetik, „az Alpok Messije” természetesen nem lehet más, mint a svájci Xherdan Shaqiri (3/5), de az ukrán Olekszandr Zincsenko (2/5), a lengyel Bartosz Kapustka (2/5) és a walesi Joe Allen (1/5) játékában is találták Messi-hasonlóságot.

A szűk listán nagy megtiszteltetés érte Kleinheisler Lászlót (2/5), akit szintén az argentin zsenihez hasonlítanak.

A Werder játékosának gyorsasága mellett kiemelik, hogy jól lát a pályán és minden helyzetben kiegyensúlyozott, nyugodt marad. „Ezt már láttuk valakinél. Köszönj szépen a magyar Messinek, Kleinheisler Lászlónak” – írják. A szaklap szerint a középpályás gyorsan becsapja üldözőjét, majd dinamikus megindulásaival a védelemben is hamar zavart kelt – ezt az osztrákok elleni nyitómérkőzésen remekül mutatta be. Kiemelik, hogy télen aprópénzért, 300.000 euróért került a Werderhez.

Olvasói sztorik