EB 2016

France Football: három magyar játékos a nyár slágerigazolásai között

A neves francia szaklap szerint Kádár, Nagy Á. és Kleinheisler is felhívta magára Európa figyelmét.

Az Aranylabdát is kitaláló híres francia szaklap, a France Football az Európa-bajnokság nyolcaddöntőiben kieső csapatok játékosai közül hat futballistára hívja fel a figyelmet, akik a nyári piac slágerigazolásai lehetnek. A hat név között három magyar válogatott labdarúgó is szerepel.

Az elismert szaklap cikkében a magyar válogatott Eb-szereplését szenzációsnak nevezik, és a Belgiumtól elszenvedett vereség ellenére azt írják, hogy néhány játékosunk felkeltette Európa figyelmét. A Lech Poznan védőjét, Kádár Tamás a mieink egyik legjobbjának tartanak. A 26 éves védő határozott fellépését, és remek szerelési készségét említik, amivel Premier League klubok érdeklődését keltette fel.

A France Footballnál sem hagyják figyelmen kívül Nagy Ádám remeklését. A 21 éves középpályás esetében megemlítik futsalos múltját, aminek kétlábasságát és kitűnő technikai képzettségét köszönheti. A cikkben kiemelik, hogy kontinensviadalon 91 százalékos hatékonysággal passzolt, és hogy ilyen fiatalon még rengeteget fejlődhet. A francia lap is tud a Benfica és a Marseille érdeklődéséről.

A harmadik magyar játékos Kleinheisler László, akit a mieink motorjaként emlegetnek. A France Football szerint nem véletlenül lett az osztrákok elleni meccs legjobbja, ugyanis óriási mezőnymunkát végzett és gólpasszt is adott. A középpályásról azt írják, hogy a tavasz folyamán a Werder Bremennél kevés lehetőséget kapott a bizonyításra.

A másik három név egyébként a horvát Ivan Perisic, a szintén horvát Marko Pjaca, valamint az észak-írek kapusa, Michael McGovern.

Olvasói sztorik