EB 2016

„Szerencsés párost alkot a magyar válogatott és Bernd Storck”

A hazai vízilabda-szövetséget irányító Kemény Dénes az összhangot emelte ki az Eb-szereplésünk kapcsán.

A sportági elnök, korábbi sikerkapitány a Tv2 Mokka című műsorában beszélt a mieink Európa-bajnoki teljesítményéről. Kemény úgy véli, minden válogatottnál elengedhetetlen, hogy összhangban legyenek a játékosok az edzővel, ahogy a pszichológussal is.

– Szerencsés párost alkot a válogatott ezzel az edzővel. Bernd Storck megtalálta a közös hangot a játékosokkal, ami létkérdés egy csapatjáték esetében, és ezért is jutottunk ki és szerepeltünk jól. Mindenki a maximumot hozta ki magából – magyarázta a pólós szakember.

– A pszichológus általában háttérember, azonban ha főszerepet vállal, akkor a játékos elveszik. Feladata, hogy az edzőt és a játékost segítse, de csak félmondattal. A játékos-edző kapcsolata a döntő – mondta az MVLSZ elnöke.

Dzsudzsákék május 7-e óta voltak összezárva, hiszen már akkor megkezdték a felkészülést az Európa-bajnokságra, amit komolyabb feszültség, összetűzés nélkül abszolváltak. A sikeres Eb-szereplés kulcsát a pótselejtezős mérkőzésben látja Kemény Dénes.

– A mennyországba kerültek a két norvég meccsel, életük legszebb élményére készültek. Gyerekként a világsztároknak szurkoltak, nem a magyar válogatottnak. Egyszer-kétszer nem sikerült a kvalifikáció, azonban ez mostanra sikerült – magyarázta Kemény Dénes.

Természetesen egy ország is megőrült a kontinensviadalon elért siker óta, hiszen hétfőn a Hősök terén ünnepelték a srácokat. Kemény szerint ez a siker óriási focilázat indított el hazánkban, amit meg kell lovagolni.

– Ezt a lendületet, önbizalmat, rajongást, ami a szurkolók felől érkezik azt meg kell ragadni, majd továbbvinni magas szinten – vélekedett. – Nem lesz könnyű. De van miből meríteni, van élmény.

Olvasói sztorik