EB 2016

Reszkess, Európa! Csak most indul be az izlandi henger

Elképesztő sikerként élték meg az izlandi válogatott labdarúgói, hogy hétfő este 2-1-re legyőzték az angolokat az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében.

– Ez a valaha volt legnagyobb élmény mindannyiunk számára. Elképesztően nagy sikert értünk el – mondta örömében az egyenlítő gólt szerző Ragnar Sigurdsson. – Az angolok azt gondolták, hogy ez sétagalopp lesz számukra, mi viszont bíztunk a képességeinkben. Azt gondolom, pánikba estek. Nem lehetett könnyű nekik, hogy gólokat kaptak Izlandtól.

Az FK Krasznodar játékosát megkérdezték, hogy alaposan megünneplik-e a továbbjutást, mire ő sokat sejtetően csak ennyit válaszolt: – Nyilvánosan nem beszélünk alkoholról.

Ahogy arról az MTI beszámolt, az izlandiak szövetségi kapitányi párosának svéd tagja, a kontinenstorna után távozó Lars Lagerbäck számára fantasztikus érzés, hogy bár esélytelen csapatként érkeztek, mégis eljutottak a negyeddöntőig. – Rendkívül szervezettek voltunk, ráadásul a második gól után a támadójátékunk még jobbá vált – mondta Lagerbäck, aki edzőként továbbra is veretlen az angol válogatott ellen.

Kollégája, Heimir Hallgrimsson úgy látja, csapatuk teljesítménye lassan javul a torna folyamán. – Ez volt az eddigi legjobb játék a részünkről, de még mindig nem mutattuk meg, mit tudunk valójában. Remélhetőleg a legjobb teljesítményünk még csak ezután jön – mondta Hallgrimsson.

Hasonlóan fogalmazott Ragnar Sigurdsson is, aki az angolhoz hasonló francia válogatottra számít a vasárnapi, párizsi negyeddöntőben. – A franciák nem a legjobb játékukat nyújtották eddig, és mi sem. Jobban akarunk irányítani, és technikásabban szeretnénk játszani, mint eddig.

A szurkolók közül sokan már Dánia 1992-es, illetve Görögország 2004-es Európa-bajnoki címét emlegetik az izlandi bravúr láttán. – Most, hogy a játékosok sikerrel vették ezt a párharcot, a következő akadályokat már kisebbnek látják, mert némileg megváltozott a mentalitásuk – vélekedett Hallgrimsson.

Olvasói sztorik