EB 2016

Piqué: Olaszország a helyére rakta Spanyolországot

Önkritikus nyilatkozatot adott a Barca-védő.

Spanyolország meglepetésre előbb Horvátországtól, majd viszonylag sima meccsen Olaszországtól is kikapott, így búcsúzott a franciaországi tornától. A csúnya bukás után Gerard Piqué, a Barcelona védője adott nyilatkozatot.

– Reálisnak kell lennünk: már nem vagyunk azon a szinten, mint néhány évvel ezelőtt, amikor Európa és a világ bajnokai is voltunk. Vannak ígéretes fiatal tehetségeink és veteránjaink is, de a színvonal nem ugyanaz. Ezt el kell fogadnunk és önkritikát kell gyakorolnunk, megtennünk mindent, hogy Oroszországra jól fel tudjunk készülni – mondta Piqué.

– Nem hiszem, hogy egy nyolcaddöntős kiesésben túl sok pozitívumot lehet találni. De vannak olyan játékosaink, akiknek ez volt az első Eb-je és most sikerült egy kis tapasztalatot szerezniük, ez segíthet a vb-re nézve. Ez most egy kicsit helyrerakott minket, megmutatta, hogy már nem mi vagyunk a favoritok. A Grúzia elleni vereség után azt mondtam, hogy a legtöbben a nevek miatt azt mondják, mi vagyunk a legjobbak, de ez nem igaz. És azt hiszem, Horvátország, majd Olaszország ellen ez bizonyítottá vált. Jók vagyunk, de ahhoz nem eléggé, hogy nagy tornát nyerhessünk – nyilatkozta a Barca-védő.

Olvasói sztorik