EB 2016

Négy belga szerepel a nyolcaddöntők álomcsapatában

Hazard 10-est kapott a WhoScoredtól.

Villámgyorsan repül az idő: immáron a nyolcaddöntőkön is túl vagyunk a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságon. Sajnos a magyar csapat is kénytelen volt hazarepülni, ugyanis Belgium 4-0-ra legyőzte a mieinket, akik közül ezúttal sem tudta senki beverekedni magát a WhoScored álomcsapatába. Nem úgy az ellenfélnél, tőlük ugyanis négyen is érkeztek. Lássuk a kör legjobbjait!

Courtois – Srna, Chiellini, Sigurdsson, Rodríguez – Griezmann, Kroos, Nainggolan, Hazard – Gomez, de Bruyne

Sajnos a belgák kapujába nem sikerült betalálnunk, holott számos alkalommal próbálkoztunk, tornáztattuk Courtois kapust. Bár Király Gábor összességében sokkal nagyobbakat védett, négy kapott gólunk miatt nem lehetett a forduló legjobbja (bár nem állt tőle messze, 7,8-cal zárt), így pedig megérdemelt a belga hálóőr szereplése.

Hasonló módon nem emelhetünk kifogást a két gólpasszal zárt, sokszor védelmünkben cikázó de Bruyne, a szintén asszisztot adó Nainggolan vagy a gólt is lövő Hazard ellen sem.

Általánosságban elmondható, hogy a több jó teljesítmény közül az emelte ki az álomcsapat tagjait, hogy gólt szereztek: így az izlandi Sigurdsson, az olasz Chiellini, a német Gomez is betalált, Antoine Griezmann pedig kétszer is bevette az ír kaput, továbbjuttatva ezzel Franciaországot.

Courtois-n kívül három olyan játékos akad, aki sem gólpasszal, sem góllal nem vette ki részét csapata teljesítményéből (ketten közülük ki is estek csapatukkal). Krooson kívül a két szélsőhátvédről van szó, Darijo Srna Portugália, Ricardo Rodríguez Lengyelország ellen maradt alul válogatottjával, igaz, egyik találkozó sem a rendes játékidőben dőlt el.

A torna elején édesapját veszítő Darijo Srna külön kiemelendő, hiszen családi tragédiáját követően is visszatért a csapathoz, amellyel előbb 2-0-ra vezettek Csehország ellen (hogy aztán saját szurkolóik torpedózzák meg győzelmüket és végezzenek 2-2-re), majd félig B-csapattal hátrányból legyőzzék Spanyolországot, végül mindössze a 117. percben, több nagy kimaradt helyzetet követően vérezzenek el Portugália ellen. A horvát csapatkapitány mindhárom mérkőzésen kiválóan játszott, csapata vezére volt.

A kör legjobbja sajnos Eden Hazard lett, aki 10-es, vagyis tökéletes értékelést kapott a WhoScoredtól.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!