EB 2016

Közülük kerülhet ki Del Bosque utódja

Spanyolországban már több név is felröppent a leendő szövetségi kapitányi posztra. Marcelino, Caparrós vagy Paco Jémez lesz a befutó?

A spanyol válogatott már a nyolcaddöntőben kénytelen volt búcsúzni a franciaországi Európa-bajnokságról, miután kétgólos vereséget szenvedett Olaszország ellen. A korai búcsú már egy elég komoly indok arra, hogy Vicente del Bosque helyére új szövetségi kapitányt találjanak a Spanyol Labdarúgó Szövetségnél (RFEF), viszont ahogyan arról már június elején beszámoltunk, a 65 éves jelenlegi tréner már az Eb előtt jelezte, hogy a torna után otthagyja a válogatottat.

Ekkor a Marca azt írta, hogy a legnagyobb eséllyel a befutó a Villarreal jelenlegi edzője, Marcelino lesz, aki az előző idényben a negyedik helyen végzett a „sárga tengeralattjárókkal” a spanyol bajnokságban. A nagy lebőgés miatt természetesen most még több hír születik arról, hogy ki lehet az esélyes a poszt betöltésére.

Az As értesülései szerint Ángel María Villar, az RFEF elnöke Joaquín Caparróst látná szívesen a nemzeti csapat élén. Caparrós korábban a Sevillánál, Athletic Bilbaonál, Valenciánál és a Betisnél is dolgozott, a közelmúltban pedig az Alavés ajánlatát utasította vissza, valószínűleg azért mert a szövetség felkérését várja. Mellette még Juan Carlos Garrido, Luis Fernández, Pepe Mel, Roberto Martínez és Julen Lopetegui neve került szóba az újságnál.

A Mundo Deportivo is szemezget a lehetséges kapitányjelöltek között. A katalán újság szerint is az As által leírt edzők lehetnek a befutók, de bővíti a listát a Granada vezetőedzőjével Paco Jémezzel is, aki korábban a Rayo Vallecanónál és a Córdobánál is megfordult trénerként.

A Marca olvasói pedig egyöntetűen Paco Jémezt szeretnék a kispadon látni, hiszen a honlap látogatóinak közel 30% – a tette le a voksát mellette, őt követi Ernesto Valverde, a Bilbao jelenlegi edzője, majd pedig Marcelino kap helyet a harmadik helyen.

Olvasói sztorik