EB 2016

Fényes jövő előtt áll a magyar válogatott – dicsér a külföldi szaklap

A magyar válogatott biztosan nem újabb 30 év után mutatja meg magát a legjobbak között.

A magyar válogatott számára a nyolcaddöntőben ért véget a francia Eb-kaland, Belgium 0-4-es végeredménnyel búcsúztatta Dzsudzsák Balázsékat. Okunk persze nincs az elkeseredettségre, a nemzeti együttes így is túlszárnyalta a várt reményeket, az ESPNszakírója szerint pedig fényes jövő előtt áll nemzeti tizenegyünk.

Csúcspont – mélypont

A szaklap hosszas elemzéséből kiderül, hogy az Európa-bajnokságon mutatott teljesítmény után a magyar drukkerek csakis optimistán tekinthetnek a jövőbe. Kiemelik, hogy a magyar csapat csúcspontját rögtön az Ausztria elleni nyitómeccsen érte el. A 18 hónap után kapuba találó Szalai Ádám történelmi góljára 30 évet várták nagy tornán a drukkerek, míg Stieber Zoltán találatát már csak, mint „a hab a tornán” írják le.
Az ESPN FC szerint a válogatott mélypontját a nyolcaddöntő hajrája jelentette. Hangsúlyozzák, hogy a Belgium elleni mérkőzés már nehéz dió volt Királyéknak, igaz, 78 percig csatában voltak a mieink a továbbjutásért.

Nagy Ádám, a legnagyobb sztár

A válogatott legjobbjaként Nagy Ádámot emelik ki, aki bizonyította, előzetesen nem véletlenül emlegették az Eb feltörekvő csillagai között. Higgadtságával és labdabiztosságával olyan klubok figyelmét keltette fel, mint Benfica vagy az Olympique Marseille.

Tanulságok

A szaklap szerint Magyarország megmutatta, nem véletlenül vívták ki fiaink az Eb-n való indulást jogát, a csapat fényes jövő előtt áll. Kiemelik, az együttes magjára építve, kiegészülve újabb és újabb fiatal tehetségekkel, biztosan nem kell 30 évet várni az újabb magyar szereplésre – világeseményen.

A szakíró szerint Nagy Ádám mellett Kleinheisler László és Lang Ádám is fantasztikus formát mutatott Francairoszágban, Bernd Storck pedig olyan kapitány, aki a jövőben is bátran nyúl fiatalokhoz, akik a legmelegebb pillanatokban is bizonyítani tudnak.

Olvasói sztorik