EB 2016

Dzsudzsákék nagyon hálásak a szurkolóknak

Nagy tömeg szólította a színpadra a magyar játékosokat.

Hétfőn 17 óra körül landolt a magyar válogatottat szállító gép Ferihegyen, ezt követően pedig rögtön sajtótájékoztatót tartott a csapat. Az esemény után már a Hősök terén van jelenése a játékosoknak, ahol a szurkolók köszöntik az Európa-bajnokságon a legjobb 16 között végzett csapatot.

Cikkünkben folyamatosan követtük a sajtótájékoztató és az ünneplés eseményeit.

Még percekig éltette a tömeg a csapatot, aztán Dzsudzsákék elhagyták a színpadot, és belekezdtek az autogramosztogatásba.


A szurkolókkal együtt énekelte a csapat a Nélküled című dalt, majd pedig a Nézését és a járását is előkerült, végül pedig a magyar csapat hivatalos Eb-dala csendült fel, amit aztán a Himnusz követett a szurkolók előadásában.


Király Gábor ismét megkapta a kérdést: döntött-e már a jövőjéről? Jelezte, egyelőre az ünneplést szeretné élvezni, elképzelései viszont már vannak.


Dzsudzsák Balázs külön is kiemelte Eisemann Lászlót és Fülöp Mártont, akik már nem élhették meg a válogatott sikerét.


Bernd Storck is kiemelte: a siker alapja a szurkolók támogatása volt, a támogatásuk vitte előre a csapatot. A franciaországi Eb-n nyújtott teljesítmény egy ajándék a szurkolóknak, a csapat pedig megérdemelte ezt a jó szereplést. Kérte, ugyanezt a támogatást a vébé-selejtezőkön is kapja meg a csapat.


Dzsudzsák hatalmas szurkolás közepette köszöntötte a fanatikusokat. Elmondta, a szurkolók nélkül nem sikerült volna a jó szereplés. Sok szurkolást kapott a válogatott. A válogatott nagyon örül neki, hogy ennyire összekovácsolta a fanatikusokat. „Magyarország a legnagyobb ország!” Bízik benne, hogy a lelkesedés sokáig kitart.


Egyenként szólítja a szurkolósereg a játékosokat a színpadra.


– Nagyon furcsa ez az egész. Látszik, hogy mennyit jelent a magyar embereknek a futball, nagyon szeretik, és ki voltak éhezve a sikerre. Nagyon örülök, hogy jól szerepeltünk, megtiszteltetés, hogy boldog embereket láthatunk. Természetesen tisztában voltunk azzal, hogy mi folyik itthon az utcákon, elállt a szavunk, nem tudtuk hova tenni ezt az egészet, de ezt könnyebb elviselni, mint akármilyen problémát – mondta Gera Zoltán a köztévé kamerái előtt.


Megérkezett a csapatbusz, óriási ováció és a “Ria, ria, Hungária!” fogadja a mieinket.


Perceken belül befut a magyar válogatott a Hősök terére!


Egy kissé lehet, hogy késnek a mieink, akik 17.30 után nem sokkal indultak útnak a repülőtérről a belváros felé.


Bernd Storck szövetségi kapitány elmondta, a csapat lépésről-lépésre építkezett, és jól láthatóan helytállt, így nagyon pozitív jövőképet mutatott a kapitány és a közvélemény felé. Kiemelte az ausztriai edzőtábort is, ami alapot adott a sikeres Eb-szerepléshez.

Hozzátette, bízni kell a játékosokban, hinni kell benne, hogy kijuthat a csapat a 2018-as világbajnokságra. Az elvárások nem változtak a kerettel szemben az Eb előtt megfogalmazott célokhoz képest. Klubszinten is javulni kell, a kapitány bízik benne, hogy a magyar csapatok is jó eredményt érnek el a nemzetközi porondon.

A kapitány gyors sajtótájékoztatót tartott, és már útra is kelt csapatával a Hősök terére.


A sajtótájékoztatón Király Gábor és Gera Zoltán a jövőjével kapcsolatban nem nyilatkozott. Később hoznak döntést a folytatásról.

Hozzátették, kiválóan sikerült a felkészülés, ezért is jöhetett össze a jó szereplés. Király Gábor a toleranciát emelte ki, a csapat mindent félretett a siker érdekében. Gera szerint egyedülálló volt, hogy egyáltalán nem volt feszültség a csapaton belül.

Gera számára fantasztikus élmény volt az Európa-bajnokság. Kiváló volt a szervezés, mindenre nagyon odafigyeltek. Az elsőtől az utolsó percig minden minutumot élvezett a Fradi rangidős játékosa. A cél, hogy ezután is ott legyen a válogatott a vébén, az Eb-n.


A játékosok a repülőgép lépcsőjén állnak össze közös fotóra.


A magyarok gépe 17 óra 10 perckor landolt.

Hatalmas molinó fogadta a mieinket a reptéren:

Forgalomkorlátozások lesznek

Forgalomkorlátozásokra, emiatt egyes közösségi közlekedési járatok menetrendjének módosulására kell számítani hétfő este a fővárosi Hősök terénél, ahol a magyar válogatottat ünneplik majd a szurkolók – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a rendezvény és annak előkészületei miatt már délután lezárják a Hősök terét, a Dózsa György utat a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között, az Andrássy utat a Bajza utca és a Hősök tere között, valamint a Kós Károly sétányt.

Emiatt a 20E, a 30-as, a 30A, a 105-ös és a 230-as autóbusz, valamint a 75-ös és a 79-es trolibusz módosított útvonalon közlekedik várhatóan 21 óráig. A hazajutás megkönnyítése érdekében szükség szerint sűrűbben közlekednek majd a metrók, valamint a 4-es és a 6-os villamosok.

A BKK munkatársai megerősített létszámmal figyelik a forgalmat a forgalomirányítási központban és az érintett helyszíneken is. Szükség szerint tartalék autóbuszokat állítanak forgalomba.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik