EB 2016

Dzsudzsákék nagyon hálásak a szurkolóknak

Rangadó
Rangadó

2016. 06. 27. 17:06

Nagy tömeg szólította a színpadra a magyar játékosokat.

Hétfőn 17 óra körül landolt a magyar válogatottat szállító gép Ferihegyen, ezt követően pedig rögtön sajtótájékoztatót tartott a csapat. Az esemény után már a Hősök terén van jelenése a játékosoknak, ahol a szurkolók köszöntik az Európa-bajnokságon a legjobb 16 között végzett csapatot.

Cikkünkben folyamatosan követtük a sajtótájékoztató és az ünneplés eseményeit.

Még percekig éltette a tömeg a csapatot, aztán Dzsudzsákék elhagyták a színpadot, és belekezdtek az autogramosztogatásba.


A szurkolókkal együtt énekelte a csapat a Nélküled című dalt, majd pedig a Nézését és a járását is előkerült, végül pedig a magyar csapat hivatalos Eb-dala csendült fel, amit aztán a Himnusz követett a szurkolók előadásában.


Király Gábor ismét megkapta a kérdést: döntött-e már a jövőjéről? Jelezte, egyelőre az ünneplést szeretné élvezni, elképzelései viszont már vannak.


Dzsudzsák Balázs külön is kiemelte Eisemann Lászlót és Fülöp Mártont, akik már nem élhették meg a válogatott sikerét.


Bernd Storck is kiemelte: a siker alapja a szurkolók támogatása volt, a támogatásuk vitte előre a csapatot. A franciaországi Eb-n nyújtott teljesítmény egy ajándék a szurkolóknak, a csapat pedig megérdemelte ezt a jó szereplést. Kérte, ugyanezt a támogatást a vébé-selejtezőkön is kapja meg a csapat.


Dzsudzsák hatalmas szurkolás közepette köszöntötte a fanatikusokat. Elmondta, a szurkolók nélkül nem sikerült volna a jó szereplés. Sok szurkolást kapott a válogatott. A válogatott nagyon örül neki, hogy ennyire összekovácsolta a fanatikusokat. „Magyarország a legnagyobb ország!” Bízik benne, hogy a lelkesedés sokáig kitart.


Egyenként szólítja a szurkolósereg a játékosokat a színpadra.


– Nagyon furcsa ez az egész. Látszik, hogy mennyit jelent a magyar embereknek a futball, nagyon szeretik, és ki voltak éhezve a sikerre. Nagyon örülök, hogy jól szerepeltünk, megtiszteltetés, hogy boldog embereket láthatunk. Természetesen tisztában voltunk azzal, hogy mi folyik itthon az utcákon, elállt a szavunk, nem tudtuk hova tenni ezt az egészet, de ezt könnyebb elviselni, mint akármilyen problémát – mondta Gera Zoltán a köztévé kamerái előtt.


Megérkezett a csapatbusz, óriási ováció és a “Ria, ria, Hungária!” fogadja a mieinket.


Perceken belül befut a magyar válogatott a Hősök terére!


Egy kissé lehet, hogy késnek a mieink, akik 17.30 után nem sokkal indultak útnak a repülőtérről a belváros felé.


Bernd Storck szövetségi kapitány elmondta, a csapat lépésről-lépésre építkezett, és jól láthatóan helytállt, így nagyon pozitív jövőképet mutatott a kapitány és a közvélemény felé. Kiemelte az ausztriai edzőtábort is, ami alapot adott a sikeres Eb-szerepléshez.

Hozzátette, bízni kell a játékosokban, hinni kell benne, hogy kijuthat a csapat a 2018-as világbajnokságra. Az elvárások nem változtak a kerettel szemben az Eb előtt megfogalmazott célokhoz képest. Klubszinten is javulni kell, a kapitány bízik benne, hogy a magyar csapatok is jó eredményt érnek el a nemzetközi porondon.

A kapitány gyors sajtótájékoztatót tartott, és már útra is kelt csapatával a Hősök terére.


A sajtótájékoztatón Király Gábor és Gera Zoltán a jövőjével kapcsolatban nem nyilatkozott. Később hoznak döntést a folytatásról.

Hozzátették, kiválóan sikerült a felkészülés, ezért is jöhetett össze a jó szereplés. Király Gábor a toleranciát emelte ki, a csapat mindent félretett a siker érdekében. Gera szerint egyedülálló volt, hogy egyáltalán nem volt feszültség a csapaton belül.

Gera számára fantasztikus élmény volt az Európa-bajnokság. Kiváló volt a szervezés, mindenre nagyon odafigyeltek. Az elsőtől az utolsó percig minden minutumot élvezett a Fradi rangidős játékosa. A cél, hogy ezután is ott legyen a válogatott a vébén, az Eb-n.


A játékosok a repülőgép lépcsőjén állnak össze közös fotóra.


A magyarok gépe 17 óra 10 perckor landolt.

Hatalmas molinó fogadta a mieinket a reptéren:

Forgalomkorlátozások lesznek

Forgalomkorlátozásokra, emiatt egyes közösségi közlekedési járatok menetrendjének módosulására kell számítani hétfő este a fővárosi Hősök terénél, ahol a magyar válogatottat ünneplik majd a szurkolók – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a rendezvény és annak előkészületei miatt már délután lezárják a Hősök terét, a Dózsa György utat a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között, az Andrássy utat a Bajza utca és a Hősök tere között, valamint a Kós Károly sétányt.

Emiatt a 20E, a 30-as, a 30A, a 105-ös és a 230-as autóbusz, valamint a 75-ös és a 79-es trolibusz módosított útvonalon közlekedik várhatóan 21 óráig. A hazajutás megkönnyítése érdekében szükség szerint sűrűbben közlekednek majd a metrók, valamint a 4-es és a 6-os villamosok.

A BKK munkatársai megerősített létszámmal figyelik a forgalmat a forgalomirányítási központban és az érintett helyszíneken is. Szükség szerint tartalék autóbuszokat állítanak forgalomba.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Real Madrid's Cristiano Ronaldo (L) and Luka Modric (R) attend a training session at the Olimpiyskiy Stadium in Kiev, Ukraine, 25 May 2018.The 2018 UEFA Champions League Cup final football match between Real Madrid and Liverpool FC will held on May 26 at the Olimpiyskiy Stadium. (Photo by Ahmad Mora/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.