EB 2016

Infarktusban elhunyt a belga szurkolói klub elnöke a magyar–belga után

A helyi lapok szerint megsemmisítették a magyar válogatottat.

A belga válogatott játékosai megsemmisítették a franciaországi Európa-bajnokságon játszott legjobb mérkőzésükön a magyar csapatot – írta hétfőn a La Libre Belgique francia nyelvű belga napilap Belgium vasárnap esti 4-0-s nyolcaddöntős győzelméről.

Mint írták: a Marc Wilmots edző vezetésével ötvenedik meccsét játszó válogatott az első pillanattól kezdve magához ragadta az irányítást és De Bruyne tökéletes szabadrúgásából Alderweireld fejesével már a 10. percben megszerezték a vezetést. A napilap szerint a belga válogatott csak egyszer érezhette igazán veszélyben a kapuját: a 67. percben Juhász Roland, az Anderlecht egykori játékosának lövésénél.

A napilap a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck mérkőzés utáni nyilatkozatából idézve azt írta: a német edző gratulált az eredményhez és dicsérte a belga válogatottat.

– Világklasszis játékosok, nem véletlenül játszanak nagy klubokban – mondta a szakvezető, és kiemelte: a mérkőzést a magyar csapat nem adta fel, az első félidőben kapott gól után is sikerült felállnia, és jó helyzeteket tudott kiharcolni.

A cikkben megemlítették, hogy Storck gratulált a magyar válogatottnak is az Eb-n nyújtott teljesítményért, és szép jövőt jósolva kijelentette: a torna alatt a játékosok nem tekintettek a múltba, hanem megmutatták, hogy tudnak focizni. Ezen az úton haladva kell tovább dolgozni a világbajnokságig – tette hozzá a szövetségi kapitány.

A magyar csapat sokat tanult a belgáktól – idézték a cikkben Bernd Storck szavait.

A Le Soir nevű belga napilap internetes kiadása csodálatos győzelemnek nevezte a magyar csapat ellen kiharcolt 4-0-s sikert.

A napilap arról is beszámolt, hogy a vasárnap esti találkozó után szívinfarktust kapott és a toulouse-i kórházban elhunyt a belga válogatott szurkolói klubjának elnök-alapítója, Erik Reynaerts. A 2011-ben alapított szurkolói klubnak csaknem 25 ezer tagja van.

Olvasói sztorik