EB 2016

Hazard: ellenfelünk mindent beleadott, gratulálok a magyaroknak

A harmadik gólt szerző Hazard mellett a szövetségi kapitány, és Courtois is értékelte a nyolcaddöntőt.

A magyar válogatott 4-0-ra elveszítette a nyolcaddöntőt vasárnap este Belgium ellen, ezzel pedig véget ért a gyönyörű menetelés a franciaországi Európa-bajnokságon. A találkozó végén a meccs embere, Eden Hazard értékelt az uefa.com-nak.

– Nagyot játszottunk, és megérdemeltük a továbbjutást. Még akár több gólt is szerezhettünk volna, de Király Gábor nagyszerű formában volt, emiatt azonban nem kell aggódnunk, hiszen ott vagyunk a lille-i negyeddöntőben. Egyelőre ugyanis még csak ez a lényeg, semmit nem értünk még el eddig. Gratulálok a magyaroknak, nagyon jó csapat ellen sikerült nyernünk, az ellenfelünk mindent beleadott. Nekünk viszont sikerült sok helyzetet kidolgozni, nagyon jó volt a támadójátékunk – nyilatkozta a Chelsea játékosa.

Hazard-t a belgák szövetségi kapitánya, Marc Wilmots is dicsérte, és külön kiemelte De Bruyne-t, aki szerinte nagyon gyorsan játszott, hozzájárult ahhoz, hogy nem veszítették el a labdát.

– Rengeteg lehetőségünk volt az első játékrészben, több góllal kellett volna már vezetnünk ekkor is. A második félidőben azonban még egy lapáttal rátettünk, és gyorsítottunk a játékunkon. Ezt a szintet kell hozni a negyeddöntőben is, viszont a védelmet újra kell szerveznünk, hiszen lesz néhány hiányzónk. Nem jött jól a magyaroknak, hogy a kezdés előtt megsérült egy játékosuk. A meccsen nagyon figyeltünk Dzsudzsákra, különösen a szabadrúgásoknál. Sokkal gyorsabbak voltunk, és több párharcot nyertünk, mint legutóbb Írország ellen – értékelt Wilmots.

A sima végeredmény ellenére nagy szerepe volt a győzelemben a belgák kapusának, Thibaut Courtoisnak is, aki bemutatott néhány nagy védést annak érdekében, hogy a magyarok ne egyenlítsenek az egygólos előnyüknél.

A hálóőr szerint a magyarok nagy hibát követtek el azzal, hogy ennyire nyíltan felvállalták a támadófocit, és játszani akartak.

– A minőségi támadóink könnyen ki tudták használni az erényeiket azáltal, hogy ellenfelünk ennyire bátran jött előre. Sokkal nyíltabban játszottak, mint az eddigi összes másik csapat ellenünk az Eb-n. A korai gól pedig még könnyebbé tette a helyzetünket. Az egyetlen kritikája a csapatunknak az, hogy már az első félidőben el kellett volna döntenünk a továbbjutás sorsát. A következő ellenfeleink is nyíltan fognak játszani valószínűleg, hiszen nagyszerű csapatok ellen fogunk találkozni, amelyek nem csak a védekezéssel törődnek – zárta a goal.com-nak adott interjúját Courtois.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik