EB 2016

Dzsudzsák édesanyja nem gondolta, hogy ennyire összekovácsolja a nemzetet az Eb

Kósa Ildikó a többi játékos családtagjaival szurkolta végig a mérkőzéseket a helyszínen.

A magyar válogatott csapatkapitányának, Dzsudzsák Balázsnak az édesanyja a Class FM reggeli műsorának, a Morning Shownak nyilatkozott a vasárnapi nyolcaddöntőről, és összességében az egész Európa-bajnokságról is.

– Teli torokból végigszurkolta a család a mérkőzést, sajnos így alakult, de nagy büszkeséggel tértünk haza a meccsről. Tegnap nem sikerült beszélnem Balázzsal, de vesztes meccs után sosem szokott hívni, mindig csak másnap beszélünk ebben az esetben – kezdte Kósa Ildikó.

– A meccs előtt tudtunk csak pár szót váltani, még a stadionban. A családtagok egy közös szektorban szurkoltak ezúttal is, hiszen általában együtt szoktuk nézni a találkozókat. Elek Ákos, Priskin Tamás és Szalai Ádám rokonai is nagyon hangosan szurkoltak végig, és összességében is a szokásos jó hangulat jellemezte a kilencven percet. Nem lehet elmondani szavakkal, hogy mennyire izgultam a meccs alatt, a szívem a torkomban dobogott. Amikor 17 évesen játszott a Lokiban, és az eindhoveni meccsek hangulata mellett ez is felejthetetlen élmény marad. Nem gondoltam volna, hogy ennyire összekovácsolják az országot, nagyon nagy öröm ez számomra – mondta az édesanya, aki aztán arról is beszélt, hogyan szokta várni a fiát, amikor hazatér hozzájuk Nyírlugosra.

– A töltött káposzta, a palacsinta, a madártej és a tejbegríz a kedvence. Általában ezeket szoktam elkészíteni neki, amikor szabadságán meglátogat minket. A válogatott hazai meccsei előtt pedig a nagymamájával szoktunk készíteni az egész csapat számára töltött káposztát. Nagyjából 230 gombócot csinálunk ilyenkor, ezeket elszoktuk küldeni a csapatnak Telkibe – avatta be a hallgatókat Dzsudzsák Balázs édesanyja.

Olvasói sztorik