EB 2016

Dárdai: a válogatott elindult a helyes úton, érezhető az összefogás

A tréner szerint a tegnapi meccs a jelenlegi realitás, de így is egy csoda volt az Európa-bajnokság.

Mint ismert, a csoportgyőztes magyar válogatott kiesett az Európa-bajnokságról, miután 4-0-ra kikapott Belgiumtól a torna nyolcaddöntőjében. Dárdai Pál, a válogatott korábbi játékosa és szövetségi kapitánya, a Hertha BSC jelenlegi vezetőedzője a TheVR nevű youtube-csatornán értékelte a tegnapi mérkőzést és az Eb-t is:

– Ha szőrösszívűen értékelek, a komolyabb helyzeteket tekintve a mérkőzés eredménye 11-3, ez sajnos a realitás. A belga válogatott nagyon jó csapat, a játékosaik gyorsak, technikásak, sztárklubbokban játszanak, ez még nem a mi szintünk, ráadásul a magyar csapat ezúttal nem is volt csúcsformában. Az első félidőt kicsit elrontottuk, taktikailag és fizikálisan is, és bár később volt több egyenlítési lehetőségünk is, ez a 4-0 jól mutatja a két gárda közötti különbséget. A srácok ennek ellenére nem játszottak rosszul, nagyon sokat dolgoztak, tehát szó nem érheti a ház elejét. Persze jól esett volna egy becsület-gól, de ebben tegnap ennyi volt, így is nagyon szép, igazi csoda volt ez az Európa-bajnokság, meg kell becsülnünk ezt a szereplést. Elindultunk a helyes úton, a vb-selejtezőkön meg kell mutatni, hogy nem véletlen volt ez az eredmény – mondta a magyar válogatott előző szövetségi kapitánya.

– Mit viszünk haza erről a tornáról? Megnyertük a csoportunkat, a fiúk megtanultak hinni magukban és a szurkolók is megtanultak hinni bennük – itt jegyezném meg, igenis létezik magyar szurkolói kultúra, nagyon klassz drukkereink vannak. Úgy gondolom, otthon végre elindult egy összefogás a labdarúgás kapcsán, pár éve a belgák is így másztak ki a gödörből, és bár ők nem vártak ezzel 40 évet, biztos vagyok benne, hogy hozzájuk hasonlóan mi is végig tudjuk vinni ezt a folyamatot. Nem kell rögtön Eb-t nyernünk, de látjuk, hogy hova kell eljutnunk – zárta interjúját Dárdai Pál.

Olvasói sztorik