Most is örömünnep volt a fővárosban

A budapesti szurkolók a vereség ellenére ünnepelték, biztatták a kiesett magyar csapatot.

Budapesten a Ria, ria, Hungária! és a Szép volt fiúk! rigmusokkal, tapsolva ünnepelték a magyar válogatottat vasárnap este, amely a belgáktól elszenvedett vereséggel kiesett a franciaországi Európa-bajnokságból – jelentették a helyszínekről az MTI tudósítói.

Országszerte tízezrek szurkoltak a franciaországi Európa-bajnokságon vasárnap este Belgium ellen játszó magyar válogatottnak. A meccset több helyen óriáskivetítőkön nézték, számos kocsmában, szórakozóhelyen szurkoltak együtt a magyar csapatnak. A fővárosban a vereség ellenére szurkolók csoportjai most is ünneplésbe kezdtek. A meccs után a belvárosban néhány helyen a forgalmat is akadályozták az ünneplő tömegek.

Az MTI tudósítója a Nagykörúton azt tapasztalta: sokan csalódottak, de ezzel együtt sokan most is ünnepelték, biztatták a magyar csapatot. Az emberek egy része a meccs után nyugodtan elindult haza, mások most is a belváros utcáin maradtak, s ünnepelték a magyar csapatot. A legtöbben azt kiabálják: szép volt fiúk!, a Nyugatinál elénekelték a Himnuszt, görögtüzet gyújtottak.

Emellett több helyen most is énekelték a magyar szurkolók szokásos dalát: a Soho Party Az éjjel soha nem érhet véget című számát. Továbbá dobolással, tapsolva hajráztak, az autósok dudáltak a magyar csapatnak.

A főváros több pontjáról vonuló szurkolók a Nagykörúton, az Andrássy úton, az Oktogonnál, a Nyugati tér környékén okoztak fennakadást a közlekedésben. A meccs utáni órában komolyabb rendbontás nem történt, de voltak szurkolók, akik lámpaoszlopra, illetve villamosmegálló tetejére is felmásztak.

A 44 év után ismét Európa-bajnoki résztvevő magyar válogatott veretlenül jutott be a nyolcaddöntőbe. A csapat 4-0-ra kikapott Belgiumtól a franciaországi Európa-bajnokság vasárnap esti nyolcaddöntőjében, így kiesett.

A magyarok ellen 58 éve veretlen belgák első gólját Toby Alderweireld szerezte a 10. percben egy szabadrúgást követő fejessel. Bernd Storck szövetségi kapitány csapata az utolsó negyedóráig jól tartotta magát, de akkor előbb Michy Batshuayi, majd Eden Hazard és Yannick Carrasco is betalált.