EB 2016

Most is örömünnep volt a fővárosban

A budapesti szurkolók a vereség ellenére ünnepelték, biztatták a kiesett magyar csapatot.

Budapesten a Ria, ria, Hungária! és a Szép volt fiúk! rigmusokkal, tapsolva ünnepelték a magyar válogatottat vasárnap este, amely a belgáktól elszenvedett vereséggel kiesett a franciaországi Európa-bajnokságból – jelentették a helyszínekről az MTI tudósítói.

Országszerte tízezrek szurkoltak a franciaországi Európa-bajnokságon vasárnap este Belgium ellen játszó magyar válogatottnak. A meccset több helyen óriáskivetítőkön nézték, számos kocsmában, szórakozóhelyen szurkoltak együtt a magyar csapatnak. A fővárosban a vereség ellenére szurkolók csoportjai most is ünneplésbe kezdtek. A meccs után a belvárosban néhány helyen a forgalmat is akadályozták az ünneplő tömegek.

Az MTI tudósítója a Nagykörúton azt tapasztalta: sokan csalódottak, de ezzel együtt sokan most is ünnepelték, biztatták a magyar csapatot. Az emberek egy része a meccs után nyugodtan elindult haza, mások most is a belváros utcáin maradtak, s ünnepelték a magyar csapatot. A legtöbben azt kiabálják: szép volt fiúk!, a Nyugatinál elénekelték a Himnuszt, görögtüzet gyújtottak.

Emellett több helyen most is énekelték a magyar szurkolók szokásos dalát: a Soho Party Az éjjel soha nem érhet véget című számát. Továbbá dobolással, tapsolva hajráztak, az autósok dudáltak a magyar csapatnak.

A főváros több pontjáról vonuló szurkolók a Nagykörúton, az Andrássy úton, az Oktogonnál, a Nyugati tér környékén okoztak fennakadást a közlekedésben. A meccs utáni órában komolyabb rendbontás nem történt, de voltak szurkolók, akik lámpaoszlopra, illetve villamosmegálló tetejére is felmásztak.

A 44 év után ismét Európa-bajnoki résztvevő magyar válogatott veretlenül jutott be a nyolcaddöntőbe. A csapat 4-0-ra kikapott Belgiumtól a franciaországi Európa-bajnokság vasárnap esti nyolcaddöntőjében, így kiesett.

A magyarok ellen 58 éve veretlen belgák első gólját Toby Alderweireld szerezte a 10. percben egy szabadrúgást követő fejessel. Bernd Storck szövetségi kapitány csapata az utolsó negyedóráig jól tartotta magát, de akkor előbb Michy Batshuayi, majd Eden Hazard és Yannick Carrasco is betalált.

Olvasói sztorik