EB 2016

Roy Hodgson nem könyörög új szerződésért

Lejár az angol szövetségi kapitány megállapodása; szívesen maradna.

A franciaországi Európa-bajnokság után lejár Roy Hodgson szerződése, és az angol szövetség elnöke, Greg Dyke azt mondta, a 68 éves edző csak akkor maradhat a posztján, ha a válogatott jól szerepel a tornán.

– Kész vagyok folytatni, de ez nem azt jelenti, hogy mindenképpen folytatni akarom. Kész vagyok folytatni, ha a szövetség is ezt akarja – idézi Hodgsont a BBC honlapja.

Az angolok csoportjuk második helyéről jutottak tovább, és a nyolcaddöntőben Izlanddal találkoznak hétfőn, Nizzában. A szlovákok elleni 0-0 előtt Hodgson hat helyen megváltoztatta kezdőcsapatát, de a szövetségben Martin Glenn igazgatónak és Greg Dyke-nak sem volt ezzel gondja, sőt Glenn kijelentette: teljes mértékben támogatják az edzőt.

– Ha a szerződésem lejárta után nem akarnak velem dolgozni, nem fogok könyörögni a munkáért. Hiszek abban, amit elvégeztem, és különösen az elmúlt néhány évben. Hiszek a csapatban, a munkámban, és abban, hogy a csapat képes lesz megmutatni a tudását, ezáltal jó eredményeket érünk el. Ha a szövetség továbbra is engem akar, akkor boldog leszek és folytatom – nyilatkozta Hodgson.

Dyke azt mondta a BBC-nek a múlt héten, hogy alapvetően az elődöntőbe jutást tekintené sikeres szereplésnek, de azt is elfogadhatónak tartaná, ha esetleg szerencsétlen körülmények között vereséget szenvednének a negyeddöntőben.

Továbbjutás esetén az angolok vélhetően a házigazda franciákkal találkoznának a nyolc között.

Olvasói sztorik