EB 2016

Ronaldóékat ekézték a síró horvátok

Szombat este drámai körülmények között a hosszabbításban kapott góllal estek ki a horvátok az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. A rendkívül alacsony színvonalú találkozón a csapatok kaput eltaláló lövés nélkül várták a tizenegyespárbajt, de néhány perccel a végső sípszó előtt a portugálok szinte a semmiből megnyerték a mérkőzést. Nem csoda, hogy a Barcelonában futballozó horvát válogatott Ivan Rakitic a mérkőzés után dühöngött egy sort.

– Szerintem nem is tudják, hogyan voltak képesek gólt szerezni. Azt mondják, a futball a világ legjobb sportja, de most a leghülyébb sportnak mondanám, mert nem tudom elhinni, hogy a jobb csapatnak kell hazamennie. Az egész tornán remekül játszottunk, hihetetlen, hogy kiestünk – nyilatkozta Rakitic.

Luka Modric, akit összedrótoztak a nyolcaddöntőre a csoportkörben elszenvedett sérülése után, arról beszélt, hogy sokkal jobbak voltak a mérkőzésen, és egyáltalán nem érdemeltek kiesést.

– Domináltuk a mérkőzésen, nálunk volt többet a labda, helyzeteket dolgoztunk ki, erre ők szereztek egy szerencsés gólt egy kontrából. Hogy ez lett volna a generációnk utolsó nagy esélye? Nem, nem hiszem.

A védő Vedran Corluka sem kímélte Cristiano Ronaldóékat, szerinte a nyolcaddöntőbe jutott csapat jóval gyengébb, mint Csehország vagy Törökország, akikkel a csoportkörben meccseltek.
– Sok sírás volt az öltözőben, mert tudtuk, hogy mi voltunk a jobbak – kesergett Corluka.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik