EB 2016

Magyar–belga 0-4: ez öngyilkosság volt

A Rangadó.hu szakértője pozitívumokat és taktikai hibákat is látott.

A magyar válogatott 4-0-ra kikapott Belgiumtól a franciaországi Európa-bajnokság vasárnap esti nyolcaddöntőjében, így kiesett. Ez a torna eddigi legnagyobb különbségű végeredménye…

A találkozót a Rangadó.hu állandó szakértője, Vass László, az MTK edzője értékelte:

„Nagy várakozással tekintettem a mérkőzés elé, de annyira nem optimistán, ahogyan a közvélemény közelített hozzá. Ha szakmailag formálok véleményt, akkor minőségi különbség volt a két csapat között a kezdés előtt és a mérkőzés közben is.

Nem örültem, de elfogadtam Kleinheisler László sérülését és Pintér Ádám játékát, mert ez kedvezőbb összetétel a mieink számára. Magasítottuk is a csapatot, ráadásul Pintér jól fejel. Az első gólt egyszerű játékhelyzet előzte meg, a magyarok sajnos belealudtak, taktikailag elhibázták, nem léptek a bemozduló belgákkal. Amatőr hibát követtek el a meccs elején.

A labdabirtoklásunk jó volt, de nagyon passzív, ugyanis sok volt az oldalpassz. A belgák visszahúzódtak, várta a mi hibáinkat. Nem volt más a játékunk, mint az előző meccseken, csak az ellenfél volt más. A passzív labdajáratást követően nem tudtunk elindulni, felgyorsulni. Csak kisebb helyzeteink voltak, de azokból sem annyi, mint az előző mérkőzéseken.

Elek Ákos sem tudott annyi pluszt hozzátenni. Nekem korábban hiányzott a válogatottból, mert nagyra értékelem a játéktudását, nem lettünk többek a beállásával. Taktikai hiba, öngyilkosság volt a hajrában átállni három védőre. Fel kellett volna mérni, milyen gyors játékosokkal rendelkezik az ellenfél. A belgák edzésgyakorlatokat hajtottak tudtak ellenünk kivitelezni, sőt ezeket gólokkal fejezték be.

A szépítő gól összejöhetett volna az alapfelállásunkkal is, de később a védekezésünk abszolút nem működött, fejetlenné vált. Sajnos egy válogatott tétmérkőzésen nem mindegy, hogy kettőt kapunk vagy négyet.

Összességében azonban maximálisan jót tett a magyar labdarúgásnak ez a szereplés, abszolút jó irányba vitte a szekeret. Egyet kívánok, hogy azoknak az embereknek, akik most kiutaztak Franciaországba, csak a töredéke menjen ki a magyar bajnoki meccsekre! És ne támadják az MLSZ-t, mert ezt a szereplést a szövetség is nagyban elősegítette. Nagyon jól esett, hogy ennyi magyar drukker volt a lelátókon, de furcsállom, hogy hol voltak ők például a tavaszi fordulók alatt?

Nem utolsósorban gratulálok az MTK játékosának, Bese Barnabásnak, aki a portugálok ellen bemutatkozott a válogatottban” – mondta végül Vass László.

Olvasói sztorik