EB 2016

Látványos focira vágyik a portugál kapitány

Megszólaltak az edzők a rettenetesen rossz szombati meccs után.

A portugál válogatott hosszabbításban 1-0-ra legyőzte a horvát csapatot a franciaországi Európa-bajnokság szombat esti nyolcaddöntőjében, így készülhet a lengyelek elleni negyeddöntőre. A horvátok búcsúztak.

Fernando Santos, a magyarok csoportjából harmadik helyen továbbjutott portugál válogatott szövetségi kapitánya dicsérte játékosait, akik szerinte tökéletesen betartották az utasításait a nagy taktikai csatát hozó mérkőzésen. A szakember úgy véli, ennek köszönhető, hogy el tudták búcsúztatni a sokak által a végső győzelemre is esélyesnek tartott riválist.

– Nagy taktikai csata volt. Próbáltuk átvenni az irányítást, de a horvátok nem hagyták. Amikor ők próbálták átvenni az irányítást, azt mi nem hagytuk. Nagyszerű csapat volt az ellenfelünk – mondta a szakember.

A taktikai csata azt eredményezte, hogy alig alakultak ki helyzetek a mérkőzésen, Santos azonban nem kért elnézést ezért.

– Szeretnénk látványos találkozókat játszani, de nem mindig ez az út vezet a tornagyőzelem felé – fogalmazott.

Portugália következő ellenfele Lengyelország lesz, amely tizenegyesekkel győzte le Svájcot.

– Nagyon erős csapatnak kell lennie a lengyelnek, hiszen ott van a legjobb nyolc között. Láttam a meccsüket, jobbak voltak, a végén azonban feljöttek a svájciak. A hosszabbítás már kiegyenlített volt. Robert Lewandowski nagyon jó futballista, és a játékosaik többsége a Bundesligában szerepel. Kemény összecsapásra számítok – mondta az edző.

A horvátok szövetségi kapitánya, Ante Cacic így értékelt:

– Számítottunk a portugálok ellenállására és 120 percig kiválóan játszottunk. Irányítottuk a mérkőzést, nem engedtük, hogy helyzeteket teremtsenek, kivéve az utolsót, amelynél hibáztunk, s meg is bűnhődtünk érte.

A mérkőzés egyetlen gólját Ricardo Quaresma szerezte a 117. percben.

Olvasói sztorik