EB 2016

Bernd Storck nagyon büszke a válogatottra

Bár búcsúztunk az Európa-bajnokságtól, a kapitány minden játékosát megdicsérte.

A Belgium elleni vereséggel búcsúzott az Európa-bajnokságtól a magyar válogatott. A mieink csoportelsőként jutottak a nyolcaddöntőbe, de ott a jóval esélyesebb ellenfél egy simának nem igazán mondható, de mégis jelentős különbségű, 4-0-s vereséget mért a csapatra. A találkozó után Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya nyilatkozott.

– Ma a jobb csapat győzött, de gratulálok a fiúknak! Le a kalappal az Európa-bajnokságon mutatott teljesítményünk előtt. Csodálatos teljesítmény volt, optimisták lehetünk a jövőt illetően. A múlt az elmúlt; nagy feladatok állnak előttünk, azokra kell koncentrálnunk. Nehéz ellenfél ellen játszottunk. Az első félidőben talán nem voltunk elég bátrak, a második félidőben viszont már voltak lehetőségeink. Korán jött a második gól, éppen cserélni akartam. A csapat megmutatta, hogy tud játszani, hogy akar focizni, és szeretne fejlődni, ez nagyon pozitív. Boldoggá tettük az embereket, visszaadtunk valamit, és a csapat támogatást kapott ezért. Bizonyítottuk, hogy nemzetközi szinten is ott tudunk lenni, ezt szeretnénk folytatni.

Bernd Storck szövetségi kapitány a nyolcaddöntőben a belgáktól elszenvedett négygólos vereség ellenére a sajtótájékoztatón is gratulált a magyar válogatott Európa-bajnoki szerepléséhez.

– Az első félidőben nem voltam elégedett, nem játszottunk olyan bátran, mint korábban, ráadásul pontrúgásból kaptuk a gólt. A szünetben bátrabb játékot kértünk és közel jutottunk az egyenlítéshez, így ezzel a játékrésszel már elégedett lehetek. A végéhez közeledve többet kellett kockáztatni, ezt kihasználta a belga csapat, de végig küzdöttünk, így gratulálok a csapatomnak. Tovább akarunk menni ezen az úton – mondta a német szakember, aki a belgáknak is gratulált a továbbjutáshoz.

Storck az ellenfélről úgy vélekedett, hogy a csapat minden játékosa világklasszis. Emiatt különösen fontosnak tartotta, hogy a második félidőre javult a magyar csapat játéka, amellyel esélye is volt az egyenlítésre.

– Ismertem a valószínűsíthető teljesítményünket, de nem számítottam csoport-elsőségre. Szépen fejlődtünk a torna során – értékelte az egész kontinensviadalt Storck.

Kollégája, Marc Wilmots elégedetten és boldogan nyilatkozott. Azt nevezte a meccs kulcsának, hogy játékosainak sikerült gyorsan és pontosan járatnia a labdát, amivel a magyar védelem mögé tudtak kerülni. Ami nem tetszett neki, hogy szerinte csapata az első félidőben eldönthette volna a továbbjutást, ám a kihagyott helyzetek miatt ez nem sikerült.

Olvasói sztorik