EB 2016

A belga legendák szerint simán ki kell ütni a sablonos magyarokat

A két korábbi válogatott játékos, Polleunis és Degryse kötelező győzelmet vár a belgáktól.

A vasárnap esti Magyarország-Belgium nyolcaddöntős összecsapás előtt megszólalt két korábbi válogatott játékos a belgák közül, akik egyértelműen hazájuk továbbjutását várják.

Odilon Polleunis tagja volt az 1970-es vb-n szereplő belga keretnek, és az 1972-es Európa-bajnokságon bronzérmet nyerő nemzeti együttesnek is.

– Az összes meccsüket láttam eddig a magyaroknak, de engem egyáltalán nem nyűgöztek le, semmi különös nincs bennük. Ugyanolyan focit játszanak, mint minden más kelet-európai együttes, és ezt a stílust én egyáltalán nem tartom szimpatikusnak. Vasárnap simán nyerünk 4-0-ra. Svédország ellen nem játszottunk jól, de most ez egy másik mérkőzés lesz. Fontos lesz, hogy Wilmots biztosítsa a középpályát Lukakunak, hogy a csatár ne érezze magát egyedül. Amennyiben ez a belga együttes nem üti ki a magyarokat és a walesieket, akkor nincs is miről beszélni – mondta a korábbi 22-szeres válogatott labdarúgó a voetbalbelgienek.

A 63-szoros válogatott Marc Degryse 1994 júniusában a magyarok elleni 3–1-es győzelemből góllal vette ki a részét. Az 50 éves csatár szerint sem eshet ki hazája Geráék ellen.

– Kötelező lesz a továbbjutásunk! Muszáj lesz nyerni, a magyarok egyszerűen nem állhatnak az utunkba. Kilencven perc alatt le kell rendezni ezt a mérkőzést. A belga csapat ugyanakkor eddig nem teljesen azt nyújtotta, amit várunk tőlük, az írek elleni második játékrész volt egyedül elfogadható. Ha ugyanúgy játszunk, akkor meg lesz a negyeddöntő. Carrasco jól védekezett a svédek ellen, véleményem szerint neki ismét kezdenie kellene. Viszont Dries Mertens sem lenne rossz helyette, mivel támadásban még nem láttuk azt Yannicktól, amit az Atlético Madridban megszokhattunk tőle – nyilatkozta Degryse a hln.beoldalnak.

Olvasói sztorik