EB 2016

Wilmots nagycsapatként tekint a végsőkig küzdő magyarokra

A belga szövetségi kapitány szerint csapata nem játszik rosszul, de ellenünk csak a továbbjutás számít.

Marc Wilmots szövetségi kapitány szerint a belga labdarúgó-válogatott a magyarok ellen úgy fog játszani, mint egy nagycsapat ellen, noha tisztában van azzal, hogy favoritként lép pályára.

“Európa első öt-hat együttese között van a miénk, logikus, hogy nagyon ambiciózusak vagyunk. Ugyanakkor előfordul, hogy egy-egy mérkőzésen rosszul alakulnak a dolgok” – mondta a szakvezető a vasárnap esti toulouse-i nyolcaddöntőt megelőző szombati sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy nem kell motiválni a futballistáit. “Úgy fognak játszani, mintha egy nagy presztízsű csapat lenne az ellenfelük, mert tudják, mi a küldetésük. Egyre nő a ránk nehezedő nyomás, mert nagy az elvárás odahaza. A játékosok tisztában vannak vele, hogy ha kikapnak, mindent elvesztenek” – hangsúlyozta.

Arra a felvetésre, hogy csapata játékának minősége miatt kapott kritikákat, úgy reagált, hogy szerinte a semleges nézőknek tetszik az, amit a belgáktól látnak. “Nem lehet azt mondani, hogy a belga válogatott rosszul játszik. Vannak variációink, a támadó középpályásaink szabadon mozoghatnak, persze labdavesztés után nekik is kötelezettségeik vannak. Ugyanakkor legyünk realisták és őszinték: csak a továbbjutás számít” – szögezte le.

Wilmots szerint a torna eleje óta érzékelhető formajavulás, de egyéni szinten még jobb teljesítményeket vár, illetve bízik benne, hogy a labdajáratás az eddigieknél gördülékenyebb lesz, és hatékonyabban tud majd támadásba átmenni a csapata, mint tette azt az előző mérkőzésein. “Vasárnap arra lenne szükség, hogy nálunk legyen a labda, kifárasszuk az ellenfelet, hogy aztán helyzeteket alakítsunk ki. Türelmesen, de gyorsan, a labdát a földön tartva kell játszanunk. És oda kell figyelnünk a párharcokra, mert a magyarok úgy harcolnak, mintha az életükért tennék” – vélekedett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!