EB 2016

Storck: nevettek rajtam, amikor azt mondtam, vannak tehetségeink

A magyar kapitány hitt a jó Eb-szereplésben, mégis azt állítja, nincs csodarecept.

– Elsőre mindenki nevetett rajtam, amikor azt mondtam, vannak tehetségeink, csak ki kell hozni belőlük a maximumot. A játékosokat is meg kellett győznöm róla, hogy érdemes befektetni a megfelelő mennyiségű munkát – mondta a válogatott honlapjának nyilatkozó Bernd Storck, a mieink szövetségi kapitány. – A csapatot a kezdetektől mostanáig építettem, nagyon sokat fejlődtünk a pótselejtezők óta, ehhez a szövetség támogatása is kellett. Megvan felém a bizalom, mindent megkapok, amire szükségem van a színvonalas szakmai munkához.

A német szakember hozzátette, a kontinenstornát megelőzően is hitt abban, hogy jól szerepel a csapata, ugyanis az edzéseken tapasztalta, sokkal magasabb szintű játékra képesek a futballistái, mint amilyenre a klubjaikban.

– Ha profi a hozzáállásod, tudod, mit kell fejleszteni a csapatodon, és azt is tudod, hogyan érheted el ezt a célt. Azt gondolom, hogy a mi esetünkben is ez történt – így Storck, aki úgy véli, nincs csodarecept, nagyon sokat és keményen kellett dolgozni azért, hogy ilyen csapatunk legyen.

– Az egyetlen együttes vagyunk, amelyikben mind a húsz mezőnyjátékos pályára lépett már a tornán – tette hozzá a szakvezető. – Ez bizalom kérdése, megbízom a fiúkban, és ezt a bizalmat én tőlük a pályán kapom vissza, de a szurkolótábor és az egész ország is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik