EB 2016

Papin: a belgáké a legjobb támadósor az Eb-n

A francia klasszis méltatta ellenfelünk keretét és szövetségi kapitányát is.

Vasárnap este játsszák a Magyarország-Belgium nyolcaddöntőt az Európa-bajnokságon. A találkozó előtt Jean-Pierre Papin, 1991 Év Európai Játékosa, korábbi Marseille- és Bayern München-csatár a walfoot.be-nek nyilatkozott a Vörös Ördögök válogatottjáról.

– Egyértelműen a belga válogatotté a legerősebb támadó szekció a tornán. Elképesztő választékuk van. Két óriási sztár áll rendelkezésre. De Bruyne és Hazard nélkül viszont csak egy átlagos csapat lesznek – mondta Papin.

– Lukaku is kiváló játékos, képes a kapunak háttal és az ellenfél védelmének a közepében is játszani. Három meccsen két gólt lőtt, ezzel elhallgattatta a kritikusokat. Ha Belgium sokáig jut, a torna gólkirálya lehet belőle – beszélt a csatárról az 54-szeres francia válogatott korábbi klasszis, aki a szövetségi kapitányt, Marc Wilmotsot is megvédte.

– Hagyják békén! Három meccsből kettőt megnyert és továbbjuttatta a válogatottat. Mi mást akarnak még?! Ahogy a franciáknak, úgy a belgáknak is magasra nőttek az igényeik. Mindenki azt hiszi, könnyű edzőnek lenni…Marc fantasztikus munkát végzett a 2014-es vb óta. Ha nem lenne jó taktikus, nem nyertek volna Svédország ellen – védte meg Papin Wilmotsot.

Olvasói sztorik