EB 2016

Korábbi kapitányunk szerint simán kiesünk a belgák ellen

A magyar nemzeti együttes vasárnap 21 órakor a belgákkal mérkőzik a franciaországi Európa-bajnokság kiesés szakaszának első körében. A mieinkről a helyi sajtó elragadtatással ír, ám a korábbi szövetségi kapitányunk, a játékosként a nemzeti együttessel és klubszinten is gyakorlatilag mindent megnyerő Lothar Matthäus szerint a belgák 3-0-s eredménnyel lezárják a magyar válogatott menetelését a kontinenstornán – írja a duol.hu.

A Budapesten élő, a magyarokat elmondása szerint rendkívüli módon szerető és tisztelő Matthäus a jelek szerint nincs elragadtatva a mieink eddigi produkciójától, ugyanis a belgák ellen fikarcnyi esélyt sem ad Bernd Storck együttesének.

Bár honfitársa, Bernd Storck a szövetségi a kapitányunk, segítője pedig Matthäus korábbi, válogatottbeli középpályás társa, Andreas Möller. Ha szigorúan sportszakmai alapon tippelt, akkor is túlzásnak tűnhet a gólkülönbség. Az Eb eddigi meccseinek tükrében ilyen fölényben aligha futballozik majd vasárnap esti ellenfelünk.

A lényeg, Matthäus szerint a hét elején már nem kell azon mérlegelniük a Franciaországban tartózkodó honfitársaknak, miként jutnak el a negyeddöntő színhelyére, északra, amely Toulouse-tól 900 kilométerre található.

Olvasói sztorik