EB 2016

Ez a 11 játékos okozta eddig a legnagyobb csalódást az Eb-n

Barcelona és Bayern München-sztár, valamint három osztrák is a listán.

A népszerű Squawka Football szakportál összeállította azon játékosok 11 fős listáját, akik eddigi visszafogott teljesítményükkel a legnagyobb csalódást okozták a közvélemény számára, és az elvárásokon alul szerepeltek válogatottjukban. Talán a magyar nemzeti együttes is tett róla, hogy a névsorban három osztrák sztár is helyet kapjon.

David Alaba, a kieső Ausztria és a Bayern München klasszisa gólpassz és gól nélkül marad a kontinensviadalon, a fejpárbajai mindössze 11%-t tudta megnyerni, és 75%-os pontossággal passzolt. A Stoke City-ben szereplő Marko Arnautovic sem talált a kapuba, összesen 2 helyzetet tudott kialakítani, és társához hasonlóan az átadásai 75%-a volt csak pontos. A Dinamo Kijevvel remek szezont futó Alexandar Dragovic számára az Eb jelenthette volna az igazi áttörést a karrierjében, de csak mieink elleni piros lapja és az Izland ellen kihagyott büntetőjére fognak emlékezni.

A portál szerint a svéd válogatottól visszavonuló Zlatan Ibrahimovic is csalódást keltő teljesítményt nyújtott, csakúgy mint a spanyol válogatott kapusa, David De Gea, akinek a lelkén talán két gól is szárad. A listán az eddig nulla gólos Robert Lewandowski is helyet kapott, aki ráadásul még kapura sem lőtt a tornán.

A 11-es fős névsor még az ukrán Andriy Jarmolenkóval, a török Arda Turannal, az angol Harry Kane-nel, az orosz Alexandr Kokorinnal és a svájci Haris Seferoviccsal teljes.

Olvasói sztorik