EB 2016

Saját újságíróik előtt égették szénné magukat az angol támadók

47 kísérlet, 9 gól volt a nyílt edzés mérlege.

Nyílt edzést tartott az Izland ellen készülő angol labdarúgó-válogatott, de a támadók alighanem most azt gondolják, bárcsak ne tartottak volna. Jamie Vardyék számára a kapura lövések gyakorlását tűzte ki célul Roy Hodgson szövetségi kapitány, hiszen a Háromorszlánosok három eddigi meccsükön mindössze három gólt szereztek, így pedig a csoportelsőség is elúszott számukra.

A gyakorlat azonban egészen pocsékul ment: rengeteg angol újságíró nézhette végig, ahogy Vardy, Kane és Wilshere mindössze kettő-kettő, Dele Alli, Sterling és Sturridge pedig csak egy-egy alkalommal vette be a kaput, méghozzá összesen 47 (!) lehetőségből.

Pedig Hodgson már 2/7-nél is idegesnek tűnt, nyilvánosan azt kiabálta: “a színvonalnak ennél sokkal jobbnak kellene lennie”.

A maradék 40 kísérletet úgy hajtották végre, hogy 4 támadó és 2 védő érkezett, amikor a szélsőhátvédek oldalról beadták a labdát – a hatékonyság azonban még a korábbinál is pocsékabb lett, összesen 7 gól született.

A tréninget követően többen maradtak és szabadrúgásokat gyakoroltak. Hodgson a rögzített szituációknak később is nagy szerepet szán az edzéseken: elmondása szerint mostantól folyamatosan tizenegyeseket és szabadrúgásokat lőnek majd, ezzel is készülve Izland, közvetve pedig a kieséses szakasz többi ellenfele ellen.

Olvasói sztorik