EB 2016

Micsoda elismerés! Storck az Eb öt legnagyobb stratégája közt

A magyar szövetségi kapitány Ausztria elleni nyerő húzásait dicséri a szaklap.

Nincs vége a magyar válogatottról szóló elismerő cikkeknek: az angol squawka.com portál összegyűjtötte az Európa-bajnoki csoportkör öt legjobb edzői húzását, amelyek között Bernd Storck meccselése is megtalálható. A szaklap az osztrákok elleni taktikát dicséri, ahol a középpályán helyezett nagy nyomást ellenfelére a magyar együttes.

A lap kiemeli, különösen annak tükrében kellett uralniuk a területet a magyaroknak, mert David Alaba, a Bayern München ásza nem a védelemben, hanem a középpályán kapott szerepet. A portál szerint Storck és a magyar futballisták érdeme, hogy Alaba gyenge teljesítményre volt képes, miután az ellenfél kivette a játékból.

Amint arra a Rangadó.hu már felhívta a figyelmet, a mieink német vezérének eddig szinte nem volt rossz húzása a franciaországi tornán. Zseniális, hogy a válogatott meccsei egyáltalán nem a „kiscsapatok” szokásos torna-taktikájának ismétlődését hozták, jóllehet, az alap minden esetben ugyanaz volt. Mégis, mindhárom meccsen máshogy játszott az együttes. Az alapcsapat Ausztria ellen megvalósította a Storck-taktika csimborasszóját, remek területvédekezésből tökéletes kontrajátékkal vertük az osztrákokat. Ezután is volt bátorsága változtatni, és Izland ellen egy domináló, támadóbb játékot játszatni, majd Portugália ellen a kulcsemberek pihentetésével is nyíltabb, rohanósabb játékba belemenni.

Storck jól nyúlt bele a mérkőzésekbe, kiválóan keveri a kártyákat, vagyis rotálja a keretet, és a jelek szerint nagyon ért a futballistái motiválásához is.

A kapitányi top5-be még bekerült a walesi Chris Coleman három védős szisztémája a szlovákok ellen, valamint Antonio Conte pazar taktikája a belgák ellen. A lap kiemeli még a kőkemény izlandi védekezést a portugálok ellen, és az üres területeket a törökök ellen mindig megtaláló spanyolokat.

Olvasói sztorik