EB 2016

Kiakadt az angol szövetség Vardy hosszabbításán

Az Eb-re kéne fókuszálnia a csatárnak.

Nemrég vált hivatalossá, hogy Jamie Vardy, a Leicester City – korábban az Arsenalhoz is közel lévő – gólvágója további négy évvel meghosszabbítja kontraktusát a Rókákkal. A bökkenő csupán az, hogy a 29 éves támadó jelenleg Angliát képviseli az Eb-n, így természetesen a tornára illene fókuszálnia. Ez ki is akasztotta az angol szövetséget.

Az FA szerint semmi szükség nem volt arra, hogy a hosszabbítást épp most, az Európa-bajnokság alatt jelentsék be. A klubok (az Arsenal és a Leicester) viszont azzal érvel, hogy már biztosra vehető volt, hogy Anglia Izlanddal játszik majd a nyolcaddöntők során, így jókor történt a kinyilatkoztatás.

A csatárnak már nem kéne sokáig feszíteni a húrt, hiszen a felkészülési időszak során Roy Hodgson már így is megértést tanúsított vele szemben, amikor elengedte esküvőjére.

Vardy egyébként az Ágyúsok heti 120 ezer fontos ajánlatát utasította vissza a Leicester “mindössze” 100 ezer fontos szerződéséért. Ez már a második hosszabbítás, ami a korábbi Fleetwood-játékos nevéhez fűződik, februárban 2019-ig szóló, heti 80 ezer fontos kontraktust írt alá.

A gólfelelős aláírása sok mindent megváltoztathat, hiszen így Mahrez és N’Golo Kanté is kétszer meggondolja majd, hogy távozik-e.

Olvasói sztorik