EB 2016

A Videoton norvég edzője magyar továbbjutásban bízik

Elégedett a székesfehérvári játékosok Eb-n nyújtott szereplésével Henning Berg.

Henning Berg, a Videoton május elején kinevezett norvég edzője örül annak, hogy több játékosa a franciaországi Európa-bajnokságon szerepel a magyar válogatottban, és reméli, hogy teljesítményükkel inspirálni fogják a többieket.

– Nagyon élvezik, hogy játszhatnak az Európa-bajnokságon, tudom, alig várták már, hogy ott lehessenek – mondta az M1 aktuális csatornán péntek este Lang Ádámra és Juhász Rolandra utalva.

A játékosként 100-szoros norvég válogatott Berg kérdésre válaszolva elmondta, hogy Norvégiában nagyon csalódottak voltak, amikor a magyarokkal szemben alulmaradtak az Eb pótselejtezőjében, de most már bízik benne, hogy a magyar csapat folytatja menetelését és túljut a belgákon a nyolcaddöntőben.

Saját csapatáról, az Európa Liga-selejtező előtt álló Videotonról azt mondta, a moldovai FC Zaria Balti ellen esélyesként kezdi a párharcot, és egyelőre az a legfontosabb, hogy továbbjusson.

– Ahhoz, hogy majd gólokat lőjünk, jó csatárok kellenek, de én a csapatjátékot helyezem előtérbe. Ha támadunk mindenki támad, ha védekezünk, mindenki védekezik. Persze ha lesz lehetőségünk javítani a keretet, azt megtesszük, de a rendelkezésre álló játékosokkal is elégedett vagyok – reagált arra a felvetésre, hogy a felkészülési mérkőzéseken kevés gólt szerzett a Videoton.

A 46 éves Berg a játékos-pályafutása jelentős részét a Premier League-ben töltötte. A Blackburn Roversszel és a Manchester Uniteddel angol bajnok is volt, utóbbival pedig a Bajnokok Ligáját is elhódította. Edzőként legutóbb 2013 és 2015 között a varsói Legiánál dolgozott, amellyel 2014-ben bajnoki címet szerzett, tavaly pedig Lengyel Kupát nyert.

Olvasói sztorik