EB 2016

Román dicséret a magyar válogatottnak

Bravó, Magyarország! - írja a Gazeta Sporturilor munkatársa.

Szinte elsőként búcsúzott a 2016-os franciaországi világbajnokságtól az A-csoportban utolsó helyen záró román válogatott. Keleti szomszédaink futballreformokat sürgetnek, sőt odáig merészkedtek, hogy a velük ellentétben pazar Eb-t futó magyarokat külön posztban méltatják. Az alábbi cikk Theodor Jumatate, a Gazeta Sporturilor munkatársának tollából származik.

– Le vagyok nyűgözve! Ha élnének, Puskás és Albert büszkék lennének rátok. Amit az Eb-n nyújtottatok. Mások sokkal értékesebb keretekkel sem a támadásra, hanem a védekezésre gondolnak – szól a felütés.

A cikk ezután a magyar csapat játékát méltatja, összeveti az általunk megnyert csoportot a románnal, végül szinte egyesével emeli ki a mieink sikerének kulcsszereplőit.

– Ott van Dzsudzsák, aki mindig előre nyomja a csapatot. Ott van Kleinheisler, aki leginkább Gattusóra emlékeztet, de olyan technikával, amiről ő sosem álmodhatott. Mögöttük az éppen 21 éves Nagy, a biztosító. Öreg és fiatal egyszerre. Az Eb-k történetének legidősebb játékosa, a 40 éves, mackónadrágos Király. És a 37 éves Gera! Az ifjonti hév és a tapasztalat keveréke. Nálunk nincs ilyen. Ők a padon ülnek! – panaszkodott Jumatate.

– Őszintén szólva nem hittem volna, hogy valaha is irigykedem a magyar focira, de most megteszem. Bravó, Magyarország! – szól a cikk.

Olvasói sztorik