EB 2016

Lukaku rengeteget tanult Juhásztól

A belgák csatára sokat köszönhet Juhász Rolandnak, Wilmots jobban örült volna az angoloknak vagy a franciáknak.

Sajtótájékoztatót tartott Belgium válogatottja, amelyen a szövetségi kapitány Marc Wilmots mellett két játékos, Radja Nainggolan és Romelu Lukaku is részt vett.

El lehet felejteni a papírformát, hiszen csak az számít, ami a pályán történik. Jobb lenne, ha a spanyolokkal vagy az angolokkal játszanánk, hiszen akkor nem lenne annyi veszítenivalónk, mint a magyarok ellen. Látták a magyarokat a portugálok ellen? Dzsudzsák Balázs, Szalai Ádám, Németh Krisztián. Ők mindannyian topjátékosok. Nincsenek már úgynevezett kis országok – kezdte Marc Wilmots.

– Pontosabb utolsó passzokra van szükségünk, ha ebben javulnánk, akkor akár egy korai gólt is szerezhetnénk a magyarok ellen. Láttam az otthoni embereket, ahogy ünneplik a győzelmünket. Az Európa-bajnoki trófeáról álmodoznak, én azonban egyelőre szeretnék a földön maradni.

A belgák középpályása, Nainggolan is dicsérte a mieinket, és megjegyezte, hogy Magyarország egy olyan csapat, amelynek nincs veszíteni valója, emellett pedig jó futballt is játszanak.

Romelu Lukaku jól ismeri a magyarok hátvédjét, Juhász Rolandot, hiszen korábban az Anderlechtben együtt játszottak.

– Nem beszélek vele a meccs előtt. Utána talán küldök neki egy üzenetet vagy valamit. Roland rengeteget segített nekem az edzéseken, és többek között a profi gondolkodásmódra is megtanított – mondta a csatár, aki hozzátette, hogy vasárnap újabb nehéz mérkőzés vár rájuk, amelyen a legjobb formájukat kell hozniuk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik