EB 2016

Juhász: nem számolgattunk, a csoportelsőség volt a célunk

A magyar válogatott védője a Videoton hivatalos honlapjának nyilatkozott.

Mint ismert, Magyarország válogatottja tegnap 3-3-as döntetlent játszott Portugália legjobbjaival, így az F-csoport élén zárt. Az Izland ellen 84 percet kapó, Ronaldóékkal szemben pedig végig a pályán lévő Juhász Roland a vidi.hu-nak adott nyilatkozatában beszélt a sikerről:

– Nagyon örültem, hogy ismét kezdőként léphettem pályára az Eb-n. Az már a Portugália elleni mérkőzés előtt eldőlt, hogy az utolsó csoportmeccsünk eredményétől függetlenül, biztosan a legjobb 16 között vagyunk. Mi azonban nem elégedtünk meg ennyivel, és szerettünk volna csoportelsőként továbbjutni. Nagyon sokat dolgoztunk ezért, de összejött az, amire valószínűleg az Eb előtt csak kevesen számítottak. Ebben a sikerben kiemelkedően fontos szerepe volt a szurkolóknak, akik fantasztikusan bíztattak bennünket a csoportmeccsek során, és azzal is tisztában vagyunk, hogy otthon is több millióan szurkoltak nekünk. Mindez rengeteg erőt adott nekünk. Leírhatatlan az az érzés, amit most érzünk. Úgy gondolom, az Eb egyik legjobb meccsét játszottuk Portugália ellen – mondta a középhátvéd.

– Nem számolgattunk meccs előtt és meccs közben sem, hogy milyen eredmény lenne a legjobb nekünk. Mindenképp szerettünk volna csoportelsők lenni, csak ez lebegett a szemünk előtt. A portugálok elleni találkozót nem csak a szurkolók élvezték, de mi játékosok is nagyon élveztük a pályán. Végig hittünk magunkban, hogy képesek lehetünk a sikerre, és nem okoztunk csalódást a drukkereknek. A csoportmeccsek során nagyon fontos volt, hogy az első meccsen sikerült nyernünk, az önbizalmat adott nekünk, és úgy gondolom, a három mérkőzésen mutatott teljesítményünk alapján megérdemelten lettünk csoportelsők – zárta interjúját Juhász Roland.

Olvasói sztorik