EB 2016

Courtois felbosszantotta Jennert: csak becsüld alá Magyarországot!

A belga kapus örült, hogy nem a halálágra kerültek, de a volt Fradi-légiós kiakadt.

A belga válogatott Svédország legyőzésével biztosította helyét az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. A mérkőzést követően Thibaut Courtois, a Vörös Ördögök kapusa nemcsak amiatt fejezte ki örömét, hogy sikerült kvalifikálniuk, de hálát adott, amiért a “halálágat”, vagyis a spanyol-német-olasz-angol-francia válogatottak által fémjelzett sorsolást is sikerült elkerülnie – mint ismert, ellenfelük Magyarország lesz.

– Be kell vallanunk, hogy a könnyebb ágra kerültünk. Természetesen minden csapat megérdemelte, hogy ott legyen, de azért még sincs a sorsolás ezen a részén Spanyolország, Franciaország vagy Olaszország. Magyarország ellen mi leszünk a favoritok, de vigyáznunk kell, mert védekezni fognak és az elejétől kezdve koncentráltak lesznek – mondta Courtois.

Igen ám, csakhogy a fenti nyilatkozat (legalább) egy valakinek nagyon nem tetszett. Ő pedig Julian Jenner, a Ferencváros és a Diósgyőr korábbi holland légiósa, aki Facebook-posztban tudatta véleményét.

Jenner posztja

– Épp most hallgattam meg Courtois interjúját. Azt mondja, könnyebb lesz a magyarok ellen játszaniuk, és, hogy elkerülték a másik ágat, Spanyolországot, Franciaországot és Olaszországot. Más szóval a döntőig eljutni olyan lesz nekik, mint egy séta a parkban…
– Amikor a Magyarország-Portugália meccsről beszéltünk, a nevek miatt – Pepe, Cristiano Ronaldo, Nani – mi is azt hittük, a portugálok a jobb csapat, de megmutattuk nekik, hogy Magyarország ugyanolyan jó, mint Portugália, és fantasztikus meccset játszottunk rengeteg góllal. Ronaldo nélkül 3-1-re nyertünk volna. Ő az, aki mindig különbséget jelent.
– Belgiumra visszatérve: nekik nincs Ronaldójuk, vagy olyan “szörnyük” hátul, mint Pepe. Van Hazard-juk és Premier League-játékosaik, de ez semmit nem jelent! Ki gondolta volna, hogy a Leicester bajnok lesz?! Hogy a brazilok 7-1-re kapnak ki a vb-n?! Senki, ugye!?
– Amit mondani akarok, az az, hogy “Igen, Thibaut, becsüld alá Magyarországot. Csak becsüld!”. Aztán majd visszaszívod a szavaid, amikor látod a Mágikus Magyarokat és 40 ezer szurkolójukat. Bármi is történik, ez az ország visszatért a futballtérképekre. Az alábecsülés az ördög eszköze. És ahogy visszanézem az interjút, a belgák jobban félnek a magyaroktól, mint fordítva…
– A fociban bármi megtörténhet, emlékezzünk csak Görögország esetére. Megcsinálhatjuk!
– Hajrá Magyarország, a tippem 2-1!

Olvasói sztorik