EB 2016

1992: Dánia, 2004: Görögország, 2016: Magyarország?!

12 évente csoda történik az Eb-n, a következőnek éppen most jött el az ideje.

12 évente csoda történik az Eb-n – bizakodhattunk az Európa-bajnokságot megelőzően. A “számítás” természetesen az 1992-es dán “strandválogatottra” és a 2004-es, Otto Rehhagel vezette görögökre alapoz, hiszen mindkét csapat tornagyőzelme az elképesztő, örökké emlékezetes kategóriába sorolható.

2004 és 2016 között éppen újabb 12 év telt el, ezért az elbizakodott vagy talán kissé önironikus magyar szurkolók az Európa-bajnokság előtt már gyakrabban emlegették ezt a két évszámot, mondván hátha 2016 a mi évünk lesz.

A “sorminta” a csoportkör utánra már Angliában is feltűnt, az Independent a gyorsan értékelte is, hogy áll a “csoda”. És eddig jól.

A cikk kiemeli, hogy a tornán eddig kevés volt az igazán kiváló egyéni teljesítmény, sőt berobbanó sztárból sem állunk túl jól. Van viszont pár csapat, amely felülteljesít, így például Olaszország, Szlovákia, Izland, Horvátország és természetesen Magyarország is.

A felső ágon talán egyedül Belgium, Portugália vagy Horvátország döntőzése nem keltene megdöbbenést, akad viszont öt kihívójuk: Lengyelország, Svájc, Wales, Észak-Írország és Magyarország akár a torna legvégső szakaszába is eljuthat – vagyis a 12 évenkénti csoda sormintája akár folytatódhat is, mi, magyarok pedig közvetlen részesei lehetünk….

Olvasói sztorik