EB 2016

Storck világklasszisnak nevezte Gera Zoltánt

A 37 éves magyar középpályást egy korábbi Liverpoolnak lőtt gólja ösztönözte lövésre, amely szerencsére jól csúszott le.

Magyarország válogatottja 3-3-as döntetlent játszott Portugália ellen az Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így csoportelsőként jutott az egyenes kieséses szakaszba. A portugálok elleni összecsapás után Bernd Storck szövetségi kapitány az M4 Sport-nak értékelte a meccset.

– Fantasztikus teljesítményt nyújtott a csapat. A játékosok mindig hittek önmagukban, és egy ilyen erős csapat ellen is folyamatosan megpróbáltak csatába menni. Az egyenlítő gólok után is mindig előre mentünk, és ismét megérdemelt eredményt értünk el. Szerencse is kell hozzá, de gratulálok a csapatomnak.

– Bátran játszottunk, és rátettünk még egy lapáttal az előző két meccshez képest – folytatta a szövetségi kapitány. – Megint tudtunk javulni, még jobban együtt játszottunk. A védekezésben kezdettől fogva jól koncentráltunk, és próbáltunk előre menni is, ami szerencsére jól sikerült. Ez egy álom számomra, és Magyarország számára is. A szurkolóinkra nem találok szavakat, ismét hatalmasat alkottak – nyilatkozta a találkozó után Bernd Storck, aki a hivatalos sajtótájékoztatón világklasszisnak nevezte Gera Zoltánt.

A mieink első gólját szerző 37 középpályásGera Zoltán az Európa-bajnokságok történetének második legidősebb gólszerzője lett. A Fradi válogatott játékosa is egyetért a mondással: annál jobb a bor, minél öregebb.

– Nagyon boldogok vagyunk, egy fantasztikus utazáson veszünk részt – kezdte Gera Zoltán. – Hatalmas élmény itt lenni, és részt venni ezeken a mérkőzéseken. Nagyon sokat jelent számunkra, hogy elsők lettünk a csoportban.

– Mindig a régi bor a legjobb – mondta mosolyogva Gera, amikor a góljáról kérdezték. – Beugrott egy kellemes emlékű gól, amit a Liverpoolnak rúgtam, és bíztam benne, hogy most is összejön. Szerencsére jól lecsúszott és a kapuban kötött ki. Szerények vagyunk, tudjuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, bárkivel is fogunk játszani. Fantasztikus érzés, hogy a helyszínen és odahaza is ennyien szorítanak nekünk. Nagyon várjuk már a következő mérkőzést, biztosan élvezni fogjuk, bárki lesz is az ellenfél.

Gera helyére állt be Bernd Storck meglepetésembere, az Európa-bajnokságon most debütáló Bese Barnabás, aki kitűnő teljesítménnyel mutatkozott be a nemzeti együttesbe.

– Egy kicsit izgultam, de bevallom, hogy nagyon vártam már ezt a pillanatot, hogy pályára küldjön a mester. Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk, de végig hittünk az elvégzett munkában. Úgy gondolom, hogy ez kijött és megérdemelten jutunk tovább. Senki sem várta, hogy csoportelsőként jutunk tovább, de most bizonyítottuk, hogy képes rá a csapat – mondta Bese Barnabás.

Olvasói sztorik