EB 2016

Írország legyőzte az olaszokat, ezzel továbbjutott

Brady hajrában szerzett gólja döntött az E csoport zárófordulójában.

Európa-bajnokság, E-csoport, 3. forduló

Olaszország–Írország 0-1 (0-0)
Lille, Stade Pierre Mauroy. Játékvezető: Hategan (román)
Olaszország: Sirigu – Ogbonna, Bonucci, Barzagli – Bernardeschi (Darmian, 60.), Sturaro, Motta, Florenzi, De Sciglio (El Shaarawy, 82.) – Zaza, Immobile (Insigne, 74.). Szövetségi kapitány: Antonio Conte
Írország: Randolph – Coleman, O’Shea, Keogh, S. Ward – Hendrick, McClean, McCarthy (Hoolahan, 77.), Brady – Murphy (McGeady, 70.) – Long (Quinn, 90.). Szövetségi kapitány: Martin O’Neill
Gólszerző: Brady (85.)

Írország válogatottja 1-0-ra legyőzte az olasz csapatot a franciaországi Európa-bajnokság szerdai játéknapján, az E csoport utolsó fordulójában. Az olaszok csoportelsőként, míg az írek -harmadikként léptek tovább a nyolcaddöntőbe.

Az előző kontinenstornán ezüstérmes olaszok kezdőcsapata nyolc helyen változott, részben azért, mert csoportelsőségük már biztos volt a harmadik forduló előtt. A továbbjutásért küzdő írek letámadták és beszorították ellenfelüket az első félidőben, de ekkor még nem tudtak gólt szerezni.

A második játékrészben némileg kiegyenlítettebb volt a játék, de ekkor is az íreknek volt több lehetőségük, és a hajrában, a 85. percben Robbie Brady megszerezte a győztes gólt.

Az már korábban eldőlt, hogy az olaszok a címvédő spanyolokkal találkoznak a nyolcaddöntőben, az írek sikere pedig azt jelenti, hogy a házigazda franciákkal mérkőznek.

Olvasói sztorik