EB 2016

Női tanár terelgette a labdarúgás felé a kis Kádár Tamást

A kézilabda volt az első a balhátvéd veszprémi iskolájában.

A veszpremkukac.hu közölt cikket arról az érdekes tényről, hogy Kádár Tamás, a magyar válogatott jelenlegi balhátvédje részint egy női testnevelőtanár biztatására vált labdarúgóvá.

Kádár Veszprémben nőtt fel és a helyi Báthory István Általános Iskola tanulója volt, ahol a kézilabda számított első számú sportágnak. Volt azonban focicsapat is, ennek “edzője” pedig az iskola egy női testnevelő tanára volt, Marosné Bedőcs Katalin.

A jelenleg Poznanban futballozó labdarúgó tehát Marosné alatt kezdett el futballozni – a család a mai napig Kádár első edzőjeként tartja számon -, de 14 éves koráig kézilabda-edzésekre is járt (2001-ben országos diákolimpiai bajnok is lett), valamint tehetségesnek számított szinte minden sportágban: atlétikában, úszásban és asztaliteniszben is.

Első NB I-es meccsére aztán a Zalaegerszeg színeiben került sor, ez annak köszönhető, hogy – Marosné emlékei szerint – némi anyai ösztönzésre 14 évesen a futballt választotta, így emiatt Zalában folytatta tanulmányait és kapaszkodott egyre feljebb a ZTE ranglétráján.

Olvasói sztorik