EB 2016

Miért ne folytatódhatna a magyar Eb-álom?

Bernd Storck jó meccset vár Portugália ellen.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint tanítványai megérdemelték a tizenhat közé jutást a franciaországi Európa-bajnokságon.

– Először is gratulálok a csapatomnak, nagyszerű dolog, hogy két mérkőzés után kvalifikálta magát a nyolcaddöntőbe. Ki gondolta volna egy ilyen nehéz csoportból? – nyilatkozta Bernd Storck az M4 Sportnak. – Alapvetően úgy vélem, hogy a csapat kiérdemelte ezt a sikert, keményen dolgozott érte a selejtezőben és a pótselejtezőben is, de a felkészülési időszakban is nagyon intenzíven dolgoztunk. És miért ne folytatódhatna az álom? Szerdán jó meccset akarunk játszani Portugália ellen.

A magyar válogatott ötven év után jutott tovább csoportjából nagy nemzetközi tornán. A 44 év elteltével Európa-bajnoki szereplő csapat kontinensviadalon először hajtotta végre ezt a bravúrt, mivel az ezt megelőzőkön, amelyeken részt vett, csak négy együttes indulhatott. A csoportból továbbjutás legutóbb 1966-ban, az angliai világbajnokságon sikerült a magyar válogatottnak, amely története során mindössze háromszor folytathatta szereplését az egyenes kiesés szakaszban is. Akkor Baróti Lajos volt a szövetségi kapitány.

A mieink négy pontjukkal jelenleg vezetik az F-csoportot, amelyben elsőként, másodikként vagy harmadikként végezhetnek. Utolsó csoportmérkőzésüket szerdán Lyonban 18 órától a portugálokkal játsszák.

Olvasói sztorik