EB 2016

Thrillerbe illő iksz után, őrült csoportban végzett élen Magyarország – így látják külföldön

Dzsudzsák Balázs duplája és Gera Zoltán fantasztikus gólja téma külföldön is. Thrillerbe illő döntetlenről ír a Skysports. Magyarországot már az Eb üde színfoltjaként és sötét lóként tartják számon.

Az F jelű csoport zárómérkőzésén a magyar válogatott döntetlent ért el Portugália ellen, ezzel Bernd Storck legénysége az első helyen jutott tovább a nyolcaddöntőbe.

A BBC összefoglalójában kiemeli, hogy Portugália a horvátokkal meccsel a nyolcaddöntőben, míg a mieink ellenfele az E csoport második helyezettje lesz. A magyar csapatból külön kiemelik Gera fantasztikus gólját, de Dzsudzsákot is méltatják, aki kétszer volt eredményes.

A Skysports összefoglalójában azt írja, hogy a magyar együttes „thrillerbe illő” döntetlen után szerzett pontot és végzett csoportjának élén. A DailyStar azt emeli ki konklúzióként, hogy a magyar válogatott „őrült csoportban” tudott az élen végezni. A zárómérkőzés kapcsán C. Ronaldót méltatják, de Gera Zoltán villanását ők is kiemelik.

A Mirror egyértelműen hangot ad annak, hogy a franciaországi Európa-bajnokság eddigi legjobb és legizgalmasabb kilencven percét játszotta a magyar és a portugál együttes. Az ESPN FC összegzése szerint Magyarország harcias oldalát mutatta meg Portugália ellen. A lap azt írja, hogy a csoportmérkőzések után be kell látni, hogy Magyarország a legnagyobb nemzettekkel is képes partiba lenni, mi több, az egyenes kiesés szakaszban „komoly fenyegetést” jelent Bernd Storck csapata bárki számára. A lap szakírója hangsúlyozza, a magyar együttes igazi sötét lóvá lépett elő – csak éppen erre a francia torna előtt senki, mégcsak gondolni sem mert. Az ESPN FC szerint Magyarország üde színfoltja az Európa-bajnokságnak, az E-csoport második helyezettjét pedig óva intik a magyar csapattól. A lap szerint Magyarország már senkitől sem fél.

A szaklap egyébként a „vad” jelzővel illeti a magyar csapatot támogató, feketébe öltözött szurkolóit. A drukkereket egyenesen „Mordor seregéhez” hasonlítják.

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Lothar Matthäus az elsők között köszöntötte Bernd Storck csapatát, Twitter bejegyzésében azt írja: „Gratulálok a magyar csapat nagyszerű sikeréhez!”

Olvasói sztorik