EB 2016

Véget ért az Eb legjobb meccse: Magyarország–Portugália 3-3

Háromszor is vezettünk, de Ronaldo hátára vette csapatát - az E-csoport másodikjával játszunk a nyolcaddöntőben.

Európa-bajnokság, F-csoport, 3. forduló

Magyarország-Portugália 3-3 (1-1)
Stade de Lyon, Lyon. Játékvezető: Martin Atkinson (angol)
Magyarország: Király – Lang, Juhász, Guzmics, Korhut – Pintér, Elek – Lovrencsics (Stieber, 83.), Gera (Bese, 46.), Dzsudzsák – Szalai (Németh, 71.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck.
Portugália: Patrício – Vieirinha, Pepe, Carvalho, Eliseu – Mario, Moutinho (Renato Sanches, 46.), William Carvalho, Andre Gomes (Quaresma, 61.) – Nani (Danilo, 81.), Ronaldo. Szövetségi kapitány: Fernando Santos.
Gólszerzők: Gera (19.), Dzsudzsák (47., 55.) illetve Nani (42.), Ronaldo (50., 63.)

A jelenlegi állás:

1. MAGYARORSZÁG 5 pont (6-4)
2. Izland 5 (4-3)
3. Portugália 3 (4-4)
4. Ausztria 1 (1-4)

Szerdán 18 órától a magyar válogatott Portugália ellen folytatta Európa-bajnoki szereplését az F-csoport harmadik, továbbjutásról döntő fordulójában.

A mérkőzésről ezúttal is folyamatosan frissülő szöveges tudósítással jelentkeztünk:

Véget ért a találkozó! Magyarország 5 ponttal csoportelső, és várja az ellenfelét az E-csoportból, Portugália pedig harmadik, és Horvátországgal csap össze a legjobb 16 között.

Traustason az utolsó pillanatban megnyerte Izlandnak a mérkőzést, ezzel az északiak megelőzték Portugáliát, és Angliával játszanak a nyolcaddöntőben.

Három perc a ráadás. Gyerünk fiúk!


89. perc: Ronaldo ismét mellé lő, majd szabadrúgásból fölé. A félidő óta a portugálok csak kétszer találtak kaput, mindkétszer gólt szereztek.


Rápihennek a hajrára a csapatok. Nanit Danilo, Lovrencsicset Stieber váltja.


Ronaldo ezúttal nem talál kaput. Ő lett egyébként az első játékos, aki négy Eb-n is betalált, nyolc gólját már csak Platini kilence előzi meg. Közben Quaresma is célt téveszt.


A nagyot küzdő Szalait Németh Krisztián váltotta a 71. percben. Közben Ausztria egalizált a másik meccsen.


Majdnem ott a válasz! Dzsudzsák passzából Elek a kapufát találta telibe! Egy perccel később Bese lőtt fölé.


Ronaldo két kísérlete is mellészállt, harmadszorra azonban Juhász mellől fejjel bevette Király kapuját a 63. percben, 3-3!

Mondanunk sem kell, az Eb leggólgazdagabb meccsét látjuk.


MI VAN ITT??? Dzsudzsák ezúttal a sorfalba rúgja a szabadot, de ismétlése Nani lábán megpattanva ismét a hálóban!!!

Legutóbb a németek ellen, a 2014-es világbajnokságon kapott kettőnél több gólt Portugália!

https://www.youtube.com/watch?v=n7yJtS7p4KM


Bármit is mondott, Ronaldónak is szólhatott volna: a Real sztárja klasszismozdulattal, sarokkal egyenlít az 50. percben.


Mit mondott Storck a szünetben??? Lovrencsics is gólhelyzetben, de oldalháló!


Újra vezet Magyarország!!! Dzsudzsák szabadrúgása megpattant a sorfalon, ami így Rui Patríciót megtréfálva a hálóban landolt!


Cseréltek a felek a szünetben: a gólszerző Gera helyett Bese Barnabás, míg a portugáloknál a csodatini Renato Sanches állt be!

Bese beállításával immáron minden magyar mezőnyjátékos lehetőséget kapott az Eb-n.


Véget ért az első félidő! A másik meccs továbbra is 1-0, de Ausztria a magyarok ellen kiállított Dragovic révén büntetőt hibázott.


A félidő hajrájában Szalai lövését Patríció, André Gomesét pedig Király védi.


42. perc, 1-1, ez már ért sajnos: gyors szabadrúgás után Nani egyenlít, Király mellett laposan a rövidre küldte a labdát.

https://www.youtube.com/watch?v=roZEsd1bFB8

A 41. percben Ronaldo beadása után Pepe kanalazza a labdát Nani elé, aki az üres kapuba továbbítja a játékszert, de már les!


A hetedik luzitán szögletet Király öklözi ki szinte a félpályáig. Bravó Gabi!


Juhász, majd Gera is besárgul. Ronaldo újabb szabadrúgást lő csúnyán mellé a 35. percben, már értjük miért van ennyi kísérlete a portugáloknak.


Ronaldo újabb szabadrúgását Király vetődve szögletre üti. A pontrúgás után némi nehézség árán, de felszabadított a magyar védelem.


Ronaldo zsinórban 37. szabadrúgását is elrontja nemzetközi tornákon, a túloldalon a talán lesen lévő Elek lövését védi Patrício.


Közben Bödvarsson góljával Izland is előnyben, Portugália jelenleg kiesésre áll!


Gera Zoli megszerezte a vezetést Magyarországnak!!! A Ferencváros középpályása egy kifejelt Dzsudzsák-szögletet lőtt rá 22 méterről, egy igazítás után, Rui Patríció nem foghatta! 1-0!

Ez volt Gerzson 25. gólja a válogatottban, amivel 37 évesen minden idők második legidősebb gólszerzője lett az Európa-bajnokságokon!


16. perc: ötödszörre rúghattak szögletet a portugálok – ismét veszélytelen volt a pontrúgás.


Guzmics rúgta fel Nanit a jobb oldalon a 14. percben, övé a mérkőzés első sárga lapja.

Ott az első magyar helyzet is, Dzsudzsák beadása után Pepe ment Szalai elől szögletre a 6. percben.


Juhász rúgja fel Ronaldót a negyedik percben, vastaps a jutalma. A szabadrúgás után Mario küldi fölé a találkozó első próbálkozását.



Útjára indult a labda, kezdődik a mérkőzés!


Az ezen az Európa-bajnokságon elátkozottnak tűnő Cristiano Ronaldo 17. Eb-találkozójára készül, ami rekord a tornán. Újabb érdekesség: Ronaldo eddig 58 gólt lőtt nemzeti színekben, míg a teljes magyar kezdőcsapat hatvanat.


Szól a magyar himnusz! Hajrá srácok, RIA-RIA!


Legutóbbi hat nemzetközi tornán lejátszott mérkőzésükből pedig csak egyetlen egyet nyertek meg a luzitánok.


Bár csak egy (érvényes) gólt szereztek, a portugálok 49-szer próbálkoztak kapuralövéssel az első két fordulóban – ezzel két kör után magasan vezették az Eb-mezőnyt. Védekezésben is az élen jártak, Izland és Ausztria összesen hatszor vette célba a portugál kaput, ez szintén rekord az idei Eb-n.


Van azonban olyan statisztika, amely mellettünk szól: válogatottunk az elmúlt 14 találkozójából csak kettőt vesztett el, amivel a mezőny egyik legjobb formában lévő csapata.


Magyarország legutóbb 1966-ban jutott tovább a csoportból egy nagy nemzetközi tornán – de egyetlen Európa-bajnokságon sem nyertünk még egynél több meccset.


Az örökmérleg nem mellettünk szól: a portugálok elleni eddigi tíz meccsén egyszer sem nyert a magyar válogatott, három döntetlen mellett hét vereség a mérlegünk. Az utolsó öt találkozót egyaránt elvesztettük, a legutóbbi három alkalommal pedig még gólt sem tudtunk szerezni – ma és a 2018-as vb-selejtezőben is javíthatunk ezen, hiszen egy csoportban szerepel a két válogatott.


Megvannak a kezdők! Storck rotált, a sérült Fiola mellett a sárga lapos Kádár, Nagy Ádám és Kleinheisler is kimararadt, helyükön Korhut, Pintér és Elek, míg elől az osztrákok elleni meccs (egyik) hőse, Szalai kezd. Santos ezt nem tehette meg, a portugálok a legnagyobb sztárokkal állnak fel – ám Quaresma ezúttal csak a padon kapott helyet.

Magyarország: Király – Lang, Juhász, Guzmics, Korhut – Pintér, Elek –Lovrencsics, Gera, Dzsudzsák – Szalai.

Portugália: Patrício – Vieirinha, Pepe, Carvalho, Eliseu – Mario, Moutinho, William Carvalho, Andre Gomes – Nani, Ronaldo.


A csoport harmadik helyezettje egyébként Horvátországgal, a második helyen záró Angliával, míg a győztes az este 21 órától játszó E-jelű kvartett másodikjával, papírforma szerint Belgiummal találkozik a nyolcaddöntőben.


Egy győzelemmel a mieink biztos csoportgyőztesként végeznének, de egy döntetlennel is a csoport élén zárhatunk, amennyiben a másik mérkőzésen Izland nem veri meg legalább két góllal Ausztriát. Dzsudzsákék a legrosszabb esetben, vereség és izlandi siker esetén is ott vannak legalább a legjobb négy csoportharmadik között.

Portugália viszont sokkal nehezebb helyzetben van: egy győzelemmel biztos továbbjutók, de nem biztos csoportelsők, míg egy döntetlennel vagy a csoport második, vagy a harmadik helyén végeznek – azonban ez utóbbi bár továbbjutást érne, a nehezebb ágra küldené Cristiano Ronaldóékat. Vereségükkel egészen biztosan kiesnek a tornáról.


A négypontos, már biztos továbbjutó magyar válogatott a csoport éléről várja a találkozót, míg az Izland és Ausztria ellen is döntetlent játszó, két ponttal rendelkező Portugália győzelmi kényszerben lép pályára.

Olvasói sztorik