EB 2016

Koeman örül a magyar válogatott sikerének

A holland szakember szerint a válogatott mentális téren nagyot lépett előre.

Nemrégiben jelentették be, hogy az új szezonban Ronald Koeman mellett öccse, Erwin is az Evertonnál folytatja szakmai munkáját, a felek három éves megállapodást kötöttek. A korábbi magyar szövetségi kapitány másodedző lett a liverpooli egyesületnél.

Erwin Koeman 2008 és 2010 között ült a magyar kispadon és mai napig szép emlékeket őriz hazánkról és értelemszerűen nagyon örül a válogatott eddigi fanatisztikus Eb-szereplésének – legalábbis ez derül ki a holland Telegraafcikkéből.

– Csodálatos, ami az utóbbi napokban Magyarországgal történik. Nagyon örülök a játékosok és az ország sikerének. Ez a dicsőség már nagyon kijárt a magyaroknak, mivel a múltban sok problémával kellett szembenézniük.

A holland szakember szerint a magyarok sokáig a múltban éltek, de Bernd Storck irányítása alatt mentálisan is nagyot lépett előre az együttes.

– Magyarország mindig igazi nagyon futballnemzet volt. Sajnos azonban többen sokáig a múltban éltek, hiszen Puskás Ferenc idejében ők voltak a világ legjobbjai. A francia Eb-n megmutatták a magyarok, hogy nagyon technikásak és labda biztosak, de a csapat talán mentális téren fejlődött a legtöbbet – összegzett az Everton holland másodedzője.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik