EB 2016

Hivatalos! Íme Storck kezdője a portugálok ellen!

Korhut, Pintér, Elek, Lovrencsics – tele meglepetésekkel.

Előretolt ékként ismét Szalai Ádám kezd a magyar labdarúgó-válogatottban a Portugália elleni, harmadik Európa-bajnoki csoportmérkőzésen. Szalai a második összecsapáson annak ellenére csak csereként kapott lehetőséget, hogy az osztrákok elleni első találkozón hosszú idő után a kapuba talált.
Bernd Storck szövetségi kapitány egyúttal úgy döntött, a sárga lappal rendelkező négy játékos – Németh Krisztián, Kádár Tamás, Kleinheisler László és Nagy Ádám – nem kezd, azaz a szakvezető nem kockáztatta meg, hogy újabb büntetéssel a nyolcaddöntőben ne szerepelhessenek. Ugyanakkor a 37 éves Gera Zoltán harmadszor is a kezdő tizenegy tagja.
A magyar kaput ezúttal is Király Gábor fogja védeni, azaz immár 40 évesen és 82 naposan lesz minden idők legidősebb játékosa, aki pályára lép Eb-meccsen.
A magyar–portugál összecsapás 18 órakor az angol Martin Atkinson sípjelére kezdődik a Parc Olympique Lyonnais-ben. A magyarok már biztosan nyolcaddöntősök, csak az a kérdés, hogy első, második, vagy harmadik helyen lépnek tovább, míg a portugáloknak legalább döntetlent kell elérniük a legjobb 16 közé jutáshoz.

A magyar válogatott kezdőcsapata:

Király – Lang, Juhász, Guzmics, Korhut – Pintér, Elek –Lovrencsics, Gera, Dzsudzsák – Szalai.

A portugál válogatott kezdőcsapata:

Patrício – Vieirinha, Pepe, Carvalho, Eliseu – Mario, Moutinho, William Carvalho, Andre Gomes – Nani, Ronaldo.

Olvasói sztorik