EB 2016

Hihetetlen: a 86 éves Sanyi bácsi vezeti a magyar ultrákat – FOTÓ

A Lyonban tartózkodó több tízezer magyar szurkoló doyenje a 86 éves Csorba Sándor. A fanatikus vezér­drukker elmondta: élete legfontosabb kilencven perce lesz a mai Magyarország–Portugália mérkőzés.

Szinte hihetetlen, de igaz: Csorba Sándor 1940-ben látta élete első focimeccsét. Ra­jongása nem a szülői házból datálódik, édesapját egyáltalán nem érdekelte a foci. Ő azonban kamaszkorától a futball szerelmese, kedvenc csapata pedig immár hetvenhat éve a Ferencváros. Most pedig a helyszínen buzdítja a magyar válogatottat – írja a Bors.

– Még ma is járok meccsekre, persze már kevesebbet, de csak azért, mert Budapestről vidékre költöztem. Szerencsére az unokáimat is sikerült megfertőznöm a futball szeretetével, mindketten lelkes Ferencváros-drukkerek. Velük jöttem ki Franciaországba is, az Európa-bajnokságra. Nem érdekelt, hogy kétezer kilométert kellett utaznom, itt akartam lenni, amikor a magyarok újra pályára lépnek Európa-bajnokságon. Csodálatos volt a játék, amit eddig produkáltak, abban pedig biztos vagyok, hogy megverjük a portugálokat. Pedig Ronaldo nagy kedvencem, Pelé után őt kedvelem legjobban az összes futballista közül. Annyit üzenek mindenkinek, hogy hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok! – zárja a telefonbeszélgetést a legidősebb helyszínen tartózkodó magyar drukker.

Olvasói sztorik