EB 2016

Fogadkoznak a portugálok a magyar meccs előtt

Lipcsei Péter is nyilatkozott az O Jogónak. Lapszemle.

Szerdán 18 órától vív egymással Európa-bajnoki csoportmeccset Magyarország és Portugália válogatottja. A mieinknek egészen hihetetlen módon a továbbjutás szempontjából már tét nélküli lesz az összecsapás, de a luzitánoknak nagyon is szükségük van a pontra, pontokra. Természetesen a különböző portugál lapoknak nyilatkozók erősen fogadkoztak is: győzni fognak. Kedden már beszámoltunk William Cavalho magabiztos mondatairól, ma más van terítéken. Lapszemle.

Arról mind a három nagy portugál, futballal foglalkozó lap beszámolt, hogy Magyarország kedden Észak-Írország vereségével kvalifikálta magát a legjobb 16 közé. Ezzel párhuzamosan megemlítik azt is, hogy a luzitán válogatott egy döntetlennel biztosan továbbjuthat, de a nehéz ágat biztosan csak győzelemmel kerülhetné el.

Az igazán kőkemény ág annak köszönhetően alakult ki, hogy Spanyolország a Horvátország elleni csoportmérkőzés utolsó perceiben meglepetésre elveszítette a találkozót, így az alsó részére került a sorsolásnak. A portugál lapok nem felejtik el megjegyezni, hogy a zsinórban kétszer Eb-győztes spanyolok legutóbb 2004-ben veszítettek mérkőzést Európa-bajnokságon, akkor Nuno Gomes góljával pedig éppen Portugália volt a legyőző, Puyolék ezzel búcsúztak is a tornától.

A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Raphael Guerreiro, a napokban a Dortmundhoz szerződő balhátvéd beszélt.

– Nem adjuk fel! Nem veszítettük el a hitünket és ezúttal szerencsénk lesz. Ha nem jutnánk tovább, óriási csalódás lenne. Ezt Ronaldo is tudja. A tizenegyes elhibázása ellenére is van önbizalma és ha alkalma adódik gólt szerezni, megteszi majd – nyilatkozta Guerreiro.

Ennél sokkal izgalmasabb, hogy az O Jogo a Porto korábbi légiósát, a Fradi legendáját, Lipcsei Pétert is megszólaltatta. A már visszavonult védő az 1995-96-os szezonban szolgálta a Sárkányokat.

Lipcsei meglepődött a magyar válogatott remek teljesítményén, de kőkemény összecsapásra számít Portugália ellen és reméli, mindkét együttes továbbjut – a mieink az interjú elkészülte óta ezen már túl is vannak.

– Magyarország nagyon erős ellenfél, ez biztos. Az Eb előtt senki nem várta ezt tőlünk, a portugálokat várták a csoport fő esélyesének. Most azonban minden komplikáltabb a luzitánoknak. Őszintén szólva nagyon meglepődtem a teljesítményünkön, de nem szabad elfelejteni, hogy az utolsó csoportmeccsünk nagyon nehéz lesz. Egy meccsen azonban bármi megtörténhet – mondta Lipcsei.

– Egy kissé csalódást keltő eddig a portugál szereplés, úgy gondoltam, hat pontot szereznek Izland és Ausztria ellen. Utóbbi mérkőzésen persze pechjük is volt a tizenegyesnél. Ronaldo rengeteg meccset játszik a szezon során, ami most visszaüt. Ezzel együtt biztos vagyok benne, hogy betalál a tornán – nyilatkozta a Fradi II vezetőedzője.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik