EB 2016

„Csodálatos gólok mérkőzése volt” – mondja a korábbi kapitány

Glázer Róbert értékelte Magyarország és Portugália hatgólos döntetlenjét.

Mint ismert, Magyarország az Eb leggólgazdagabb mérkőzését játszva 3-3-as döntetlent játszott Portugáliával. A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Glázer Róbert, a válogatott korábbi kapitánya értékelte:

– Egy teher nélkül, felszabadultan pályára lépő Magyarország és egy eddig kifejezetten rossz formában játszó Portugália csapott össze az F-csoport utolsó fordulójában, de talán kisebb meglepetésre nagyszerű futballt láthattunk. Mi az eddigi két meccshez hasonlóan hatalmasat játszottunk, de a portugálok is magukra találtak. A mieink 4-2-3-1-es és a luzitánok 4-4-2-es hadrendje feszült egymásnak, és az azért látható volt, hogy a világsztárokkal teletűzdelt portugálok gyorsabbak és dinamikusabb a magyar csapatnál – ennek is volt köszönhető a két-három, mondhatni felesleges sárga lap. A magyarok viszont küzdeni tudásban megint felülmúlták az ellenfelüket, Gera káprázatos góljával a vezetést is megszereztük – ez egyébként a szép gólok mérkőzése is volt, ha már itt tartunk. A félidő végén lassan reagáltunk egy gyors szabadrúgásra, Nani pedig a későn érkező Guzmics mellett egyenlített. Kár érte, egy kicsit elbambultunk, ilyen bepasszokat pedig nem szoktunk engedni az ellenfeleknek.

– A pontrúgások az egész meccsen veszélyesek voltak, és bár több gól is ilyen helyzet után született, a csapatok meglehetősen jól védekeztek ezeknél a szituációknál. A második félidőre érkezett Bese, amivel a szerkezetünk nem változott, de Elek hátrébb, Lovrencsics pedig középre lépett – kicsit féltem a változtatástól, de jól sült el. Dzsudzsák és Ronaldo góljai élményszámba mentek, és bár a portugáloknál volt többet a labda, nagyobb helyzeteink mégis nekünk voltak a későbbiekben is, gondolok itt például Elek kapufájára. A 80. perc környékén visszaálltak a csapatok, láthatóan megelégedtek a döntetlennel, illetve a portugálok sem mertek kockáztatni, nehogy kiessenek. Összességében pazar meccset játszottunk, amin akár győzelmet is arathattunk volna, de a portugálok a második játékrészben kétszer is gyorsan talpra álltak. De ne legyünk telhetetlenek, ez így is hatalmas szó, gratulálok a válogatottnak, ma igazi csapatként, óriásit küzdve szereztek pontot Európa braziljai ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik