EB 2016

Tu-lúzer – dühöng és gúnyolódik a sajtó

Kiakadtak az oroszok a válogatott utolsó helye és egyetlen pontja után.

Dühösen és gúnyosan fogadta az orosz sajtó, hogy a válogatott egy ponttal, a B csoport sereghajtójaként kiesett a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon.

A Szport-Ekszpressz című napilap Tu-lúzer címmel, a hétfőn Walestől elszenvedett 3-0-ás vereség toulouse-i helyszínére utalva közölt cikket, amelyben a szerző kiemelte: szégyen volt a csapat szereplése, a sorsdöntő meccsen az akarat és a küzdőszellem is hiányzott. “Roman Sirokov csapatkapitány lecserélésekor azt sem tudták eldönteni, hogy kire kerüljön át a karszalag” – méltatlankodott a lap, hozzátéve: ugyanúgy lebőgött a szbornaja, mint a 2012-es Eb-n és a 2014-es vb-n. – Nem állunk készen nagy sikerekre, és a hazai rendezésű vb-ig már csak két év van hátra – tette hozzá a cikkíró.

A Kommerszant is úgy vélte, hogy szégyenben maradt az együttes, és a hétfői 3-0-ás vereség hű képet ad a jelenlegi állapotokról.

Az Izvesztyija paródiának nevezte a válogatott Eb-vesszőfutását, kifejtve, hogy a milliókat kereső futballisták a pénzük tizedéért sem dolgoztak meg.

– Nézzék csak a walesi Gareth Bale-t. Ő a világ legdrágább labdarúgója, aki elszántan küzd a hazájáért, a nemzeti zászlóért – áll a cikkben.

Olvasói sztorik