EB 2016

Ő a „náci” magyar szurkoló

Bana Attila fotója bejárta a világsajtót – Spanyolországban elismert sportembernek számít.

A SportMindig.hu portál járt utána, ki is lehet az a magyar szurkoló, akinek fotójával rengeteg negatív hangzatú cikk jelent meg a stadionokban fantasztikus hangulatot teremtő magyar szurkolókról. A fotón egy tetovált, kigyúrt szurkoló áll a korláton – mint kiderült, Bana Attilának hívják, és annyira nem is szélsőséges, mint amennyire a nemzetközi sajtó azt állította.

Banát a lap kereste meg, aki elmondta, jelenleg is Spanyolországban él, ahol háromszor nyert testépítő bajnokságot, elismert tagja a társadalomnak, sőt egyetemi oktatóként a spanyol fiatalok egészséges életmódról alkotott képét is formálja napról-napra személyi edzői teendői mellett.

A náci eszmék pont olyan messze állnak tőle, mint – távolságot tekintve – szeretett klubcsapata, az Újpest FC. Úgy véli, a világsajtó a magyar, albán és horvát szurkolókkal akarja elterelni a figyelmet a mindenhol balhézó angol huligánokról. Hozzátette, jogi lépésekre készül, „és mindenképpen beperelik az őt oktalanul rossz színben feltüntetett sajtóorgánumokat”.